New York Merkezli JAIN Global Melek Yatırım Ağı Türkiye Ofisini Açtı!

İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Melek Yatırım Forumu’nda New York merkezli JAIN Global Türkiye’de girişimcilik projeleri için yatırım yapmak üzere JAIN Türkiye ofisini resmi olarak duyurdu. Detaylar haberimizde..

İstanbul’da gerçekleştirilen Dünya Melek Yatırım Forumu’nda New York merkezli JAIN Global Türkiye’de girişimcilik projeleri için yatırım yapmak üzere JAIN Türkiye ofisini resmi olarak duyurdu.

New York merkezli Melek Yatırım Ağı "JAIN Global", İstanbul’da gerçekleştirilen World Business Angel Investment Forum kapsamında faaliyetlerini ve Türkiye çalışmalarını duyurdu. Bu çalışmalar kapsamında Borsa İstanbul’da gerçekleştirilen imza töreninde JAIN Global da yer alarak imzacı oldu.

22 Şubat’ta EBAN (Avrupa Melek Yatırım Ağı) ile imzalanan protokol ile başlayan süreç bölgede ilk olarak Türkiye'de çalışmalarına başlayacak. Türkiye'de Melek Yatırımcılar Derneği, Borsa İstanbul ve Hazine Müsteşarlığı ile gerekli süreçlerin bu protokol kapsamında başlaması ile akreditasyon süreci, yerinde inceleme ve denetimler sonucunda kısa sürede tamamlanması ve aktif çalışmalara başlanması hedefleniyor.

JAIN Global, New York merkezli global bir melek yatırım ağı olarak, gençleri güçlendirmek ve girişimcilik alanında adım atmaları hedefli çalışmaları desteklemek üzere projelere gelişim fırsatları sunuyor. Sonuç odaklı, yüksek değer üreten etki yatırımları odaklı girişimlere melek yatırımcılar aracılığı ile mentörlük, network ve yatırım sunmayı hedefleyen JAIN Global, Junior Chamber International (JCI) ve Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Hedefleri doğrultusunda oluşturulan BM ve ICC-WBO’nın da paydaşı olduğu Global Youth Empowerment (GYEF) ile de stratejik işbirliği çalışmaları sürdürüyor.

JAIN Global Başkanı İsmail Haznedar, JAIN Türkiye Melek Yatırım Ağı'nı kurmak üzere imzalanan protokolün önemli bir başlangıç oluşturduğunu belirterek, "Junior Chamber International (JCI) başkanlık dönemimde 2015 yılında 70 ülkeye seyahat etme, girişimcilik konularını değerlendirme ve gençlerin ihtiyaçlarını konuşma imkanım oldu. Girişimcilik dünyanın geleceğini şekillendirecek çok önemli bir olgudur. JCI olarak 100 yıllık tarihimizde hep gençleri güçlendirdiğimiz ve gelişimlerine imkan sağladığımız çalışmalar yaptık. Şu an Global Youth Empowernment Fund (GYEF) ile yeni projeleri destekleyeceğimiz bir çalışmaya da başladık. Melek Yatırım ağı bu alanda önemli bir açılım sağlayacak. 100'den fazla ülkede JCI Mezunları başta olmak üzere hem melek yatırımcılar konusunda farkındalık sağlayarak üyelerin akreditasyon yatırımcı olmaları için çalışacağız. Aynı zamanda da girişimciliği teşvik ederek birlikte bu süreçten ve fonlana adımından geçen girişim fikirlerine birlikte yatırım yapacağız." dedi.

JAIN Global Türkiye'de başlattığı modeli 25-28 Temmuz 2016 New York'ta gerçekleştirilecek Küresel Zirvede iyi örnek uygulaması olarak sunmayı hedefliyor. Bu konu ile ilgili olarak JAIN Global Başkan'ı Haznedar, "Türkiye'de girişimcilik pek çok araçla desteklenen ve önemli farklar oluşturan destekler ve ivme ile ilerliyor. KOSGEB'in destekleri, Hazine Müsteşarlığı'nın Bireysel Katılım Sermayesi düzenlemesi ve Borsa İstanbul'un Özel Pazar girişimi heyecan verici gelişmeler. Bu sabah Borsa İstanbul ile de Melek Yatırım Ağı olarak Özel Pazar ile ilgili çalışmalarda yer almak üzere anlaşmaya imza attık. Bu çalışmalar içerisinde yer almak, projelere imzacı olmaktan heyecan duyuyoruz ve gelecek yönü ile çok umutluyuz." diye ifade ediyor.

JAIN Global hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.jainglobal.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor