İş Dünyasının Başarılı Kadınları “Kadın Liderliği” Üzerine Konuştu!

KAGİDER, TurkishWIN ve UPS’in ev sahipliğinde gerçekleşen “Kadın Liderlik Platformu”nun 2016 yılındaki ilk zirvesi Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı işbirliği ile 11 Şubat’ta yapıldı. Detaylar haberimizde..

KAGİDER, TurkishWIN ve UPS’in ev sahipliğinde gerçekleşen “Kadın Liderlik Platformu”nun 2016 yılındaki ilk zirvesi Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı işbirliği ile gerçekleştirildi.

Zirveye kadının özel sektörde istihdam edilmesi ve liderlik pozisyonuna yükselmesi konusunda fikir önderliği yapan insan kaynakları direktörleri, çeşitlilik liderleri ve üst düzey yöneticiler katıldı. Açılış konuşmalarını sırasıyla UPS Türkiye Ülke İnsan Kaynakları Müdürü Özge Yılancıoğlu Erol, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Kayserilioğlu, Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı Yöneticisi Hande Yaşargil ve TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulunda Kadın Şirketlerarası Mentorluk Programı Yöneticisi ve Praesta Türkiye ve Mentor Danışmanlık Yönetici Ortağı Hande Yaşargil’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Yönetim Kurulunda Kadın programının iş dünyasına olumlu yansımalarından ve önemli katkılardan bahsedildi.

Zirvenin açılışında konuşan Yaşargil, Yönetim Kurulunda Kadın programının beş senedir en değerli destekçilerinden ve mentorlarından merhum Mustafa V. Koç’u sevgi ve saygı ile anmak adına kendisinin Davos konuşmasından alıntı yaptı ve konuşmasını Koç’un "Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur" sözleriyle sonlandırdı.

Hande Yaşargil moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Türk Tuborg - Carlsberg CEO ve İcra Başkanı Damla Birol ve Egon Zehnder Türkiye CEO’su Murat Yeşildere “Yönetim Kurulunda Kadın’’ konusunda görüşlerini aktardı.

Programın içerisindeki mentor ve mentilere ne tür katkılar sağladığını paylaşan Yaşargil, "Programa katılan mentorların bu konuda fikirleri değişmeye başladı ve mentilerini yönetim kurullarına atamaya başladılar." dedi. Yaşargil, kadın liderliğini artırmanın formülünü, "Erkek egemen bir iş toplumunda kraliçe arı olmaya çalışmaktan vazgeçip, kız kardeş rolüne bürünmeliyiz" şeklinde ifade etti.

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da "Yukarıya doğru çıkabilen şanslı kadınların diğer kadınlara pozitif ayrımcılık yapması bir zorunluluktur." ifadesini kullandı.

Bugün halka açık şirketlerin yönetim kurullarındaki kadın oranının %12.9 olduğu belirtildikten sonra, Murat Yeşildere Türkiye’de problemin arzda değil talepte olduğunu ve bunu çözmek için mutlaka kota konması gerektiğini savundu. Yeşildere, böyle giderse ancak 41 sene sonra yönetim kurullarında kadın-erkek eşitliğine kavuşulacağının altını çizerek insan haklarında eşitlik, iş dünyasında çeşitlilik ve ekonomik performans hususlarından ötürü kadınların yönetim kurullarında olmasını gerektiğine inandığını söyledi.

Damla Birol ise kadınlara azınlık olmayan azınlık olarak davranıldığını söyledikten sonra Yönetim Kurulunda Kadın programında bir menti olarak kendisinde hissettiği gelişimin ve olumlu değişimlerin üzerinde durdu.

KAGİDER Başkanı ve directComm ve Limonsocial Yönetici Ortağı Sanem Oktar moderatörlüğündeki ikinci panelde ise "Kadın İstihdamı Konusunda Sıradışı Deneyimler" masaya yatırıldı. UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup CEO’su Dr. Erdal Karamercan ve Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, kadın istihdamında karşılaştıkları sıradışı deneyimlerini paylaştılar.

"İş Hayatında Y Kuşağı ve Kadın" ana başlığındaki son panel ise TurkishWIN ve BinYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak moderatörlüğünde gerçekleşti. Panele katılan İdeabakery İdea Master Şefi Sandy Sialom, Yönetim Koçu ve Strateji Ortağı Oya Günay ve Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Maral Pourrahim iş hayatındaki Y kuşağının çalışma ortamı ve şirketlerin bu yetenek havuzunu motive etmek için kullandıkları iyi uygulamaları değerlendirdiler.

Kadın Liderlik Platformu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kadinliderlikplatformu.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor