İTÜ Çekirdek, 2016 Yılında Yeni Girişimcilerini Bekliyor!

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 7 Milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te 2016 yılı başvuruları başladı. Detaylar haberimizde..

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 7 Milyon TL’yi aşan destek sağlayan Türkiye’nin en önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te 2016 yılı başvuruları başladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi ve İTÜ ARI Teknokent tarafından kurulan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, 2. çağrı son başvuru tarihini 25 Mart 2016'ya kadar uzattı.

Teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan “her yaştan” girişimcinin katılabildiği İTÜ Çekirdek’e, başvurular “Genel Kategori” ve “Otomotiv Teknolojileri Kategorisi” olmak üzere iki farklı alanda yapılabilecek. Fikirlerini işe dönüştürmek ve şirketlerini kurabilmek için bu yarışa katılmak isteyen girişimciler İTÜ Çekirdek’e 25 Mart tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Bu yıl 2 farklı kategoride (genel, otomotiv) girişimleri kabul edecek olan İTÜ Çekirdek, şimdiye kadar 3900'ü aşkın proje başvurusu aldı ve bu yıl toplam 3 milyon TL ödül dağıtmayı planlıyor.

Kuluçka Evresi Nasıl İşliyor?

Başvurular sonrasında bir ön değerlendirme yapılıyor ve Çekirdek Merkez’e girmeye hak kazanan girişimciler projesini geliştirme fırsatı yakalıyor. Ön kuluçka merkezini İTÜ Çekirdek Yarışma Finali’nin gerçekleştiği güne kadar kullanmaya hak kazanan girişimler bu sürede gereken tüm teknik ve sosyal, altyapı ve üstyapı olanaklarına erişebiliyor.

İTÜ Çekirdek’e kabul edilmiş girişimci grupları 150 saate varan Çekirdek MBA eğitiminden geçip,Çekirdek Cüzdan olarak adlandırılan ön finansman olanaklarından da faydalanabiliyor. Antrenörler ve mentorlar da girişimcilerle deneyimlerini paylaşıyor.

İTÜ Çekirdek, girişimlerin şirketleşme aşamalarında finanse edilebilmesi amacıyla bir final yarışması düzenliyor. Yarışma sonunda kazanan girişimler hem çeşitli ödüller kazanıyor hem de potansiyel yatırımcılarına kendilerini tanıtmış oluyor.

İTÜ Çekirdek süreci sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplara 1 yıl boyunca İTÜ Çekirdek Kuluçka olanaklarından faydalanma hakkı sunuluyor. Bu süreçte Çekirdek Sermaye, Çekirdek Check-up, Girişimci Firma Danışmanlığı ve DueDiligence Girişim Analizi gibi çeşitli desteklere ulaşmaya devam ediyor.

Unutmayın, İTÜ Çekirdek başvurularının son günü 25 Mart 2016.

İTÜ Çekirdek hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi teknoloji tabanlı bir ticari ürün ve hizmete dönüşebilir fikri ya da projesi olan girişimci adaylarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor