Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu İle Markalaşmak Kolaylaşacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Patent Enstitüsü (TPE) internet sitesinde görüş ve önerilere açılan "Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı Taslağı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türk Patent Enstitüsü (TPE) internet sitesinde görüş ve önerilere açılan "Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısı Taslağı"na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sınai Mülkiyet Kanunu ile marka tescil süreçlerinin basitleştirilerek kısaltılacağını belirterek, "Kanunla uluslararası anlaşmalara ve AB müktesebatına uyum sağlanmasını hedefliyoruz, tescilli markaların piyasada daha etkin kullanımına yönelik düzenlemeler yapıyoruz" dedi.

Sınai Mülkiyet Kanunu'nun çok önemli değişikler getireceğine dikkati çeken Işık, bu kapsamda marka, coğrafi işaret, tasarım ve patent gibi alanlarda yapılacak düzenlemeleri anlattı. Kanunla daha nitelikli sınai mülkiyet yapısına geçmeyi ve uygulamada yaşanan sorunları gidererek, süreçleri hızlandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Işık, sınai mülkiyet mevzuatını birleştirerek tek bir kanun altında toplamayı, uluslararası anlaşmalara ve AB mevzuatına uyumu arttırmayı, ayrıca Anayasa Mahkemesi kararları doğrultusunda düzenlemeler yapmak istediklerini söyledi.

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=18998&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor