Startup Turkey Challenge 2016'nın Kazanan Girişimleri Belli Oldu!

Dünya genelinde 700 katılımcı, 150'den fazla yatırımcı ve 100'ü aşkın girişimcinin katılımı ile Antalya’da gerçekleştirilen 8. Startup Turkey Konferansı’nda gerçekleştirilen Startup Turkey Challenge 2016’da kazanan 3 girişim belli oldu. Detaylar haberimizde..

Dünya genelinde 700 katılımcı, 150'den fazla yatırımcı ve 100'ü aşkın girişimcinin katılımı ile Antalya’da gerçekleştirilen 8. Startup Turkey Konferansı’nda gerçekleştirilen Startup Turkey Challenge 2016’da kazanan 3 girişim belli oldu.

Girişim dünyasının en büyük etkinliklerinden birisi olan Startup Turkey etkinliğinde 15 finalist girişim arasından en başarılı 3 girişim seçildi. Seçilen girişimler arasından Alotech birinci olurken, UrbanStats ikinci, Tamatem ise üçüncü oldu.

Türkiye’nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum tarafından sekizincisi düzenlenen Startup Turkey etkinliğinde; M&S Partners Pte Direktörü Hiro Mashita, Naspers Group Strateji Müdürü Sebastiaan Vaessen ve Yemeksepeti Ortak Kurucusu ve CEO’su Nevzat Aydın’dan oluşan jüri önünde 15 girişimci, girişimleri ile ilgili sunumlar yaptı. Girişimciler, sunumların ardından jürinin sorularını da yanıtladı. 15 sunumun tamamlanması ardından değerlendirmede bulunan jüri Alotech, UrbanStats ve Tamatem girişimlerini en iyi girişimler olacak seçti.

Üçüncülük ödülünü kazanan Tamatem, oyunları Arap ülkeleri için lokalize eden bir girişim. Oyun geliştiricilere Arap ülkelerine özel lokalizasyon imkânları sunan girişim ayrıca reklam modeliyle ekstra gelirler elde etmelerini de sağlayabiliyor.

İkincilik ödülünü kazanan UrbanStats ise haritaları sadece fiziksel yapıları gösteren birer görsel olmaktan çıkararak, sokak sokak demografi ve risk verileri sağlıyor. Bu sayede sigorta şirketlerinden yeni bir şube açmayı düşünen restoranlara kadar her şirkete hitap ediyor.

Bulut altyapısını kullanarak çağrı merkezlerini tümüyle sanallaştıran bir SaaS girişimi olan Alotech ise birincilik ödülünün sahibi oldu. Google Bulut altyapısını kullanarak dünyanın her yanında anında çağrı merkezi hizmeti verebilen girişim, Türkiye’nin en büyük çağrı merkezi bulutu olarak biliniyor.

Startup Turkey katılımcılarının sunum sırasında katıldıkları oylama sonucunda seyircilerin seçimi bulut tabanlı video yönetimi ve görüntü işleme teknolojileri ile akıllı bebek ve bakıcı izleme servisi sunan Invidyo oldu.

Startup Turkey Challenge 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz 2016.startupturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor