Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Patent Kanunu"nu günün şartlarına uygun olarak yeniden çıkarmak zorundayız" dedi. Detaylar haberimizde..
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: "Patent Kanunu"nu günün şartlarına uygun olarak yeniden çıkarmak zorundayız" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sanayici yatırım yapacak sonra da fabrikasının çarklarını döndürmeye çalışacak. Aynı parayla büyükşehirlerin bir yerinde arazi aldığı zaman iki yılda o arazinin değeri ikiye katlanacak. Onun için ben sanayiciye kahraman diyorum. Hele bu dönemde Türkiye'de sanayicilik yapmak kahramanlıktır" dedi.
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen toplantıda konuşma yapan Bakan Işık, dünyada ülkeler, şirketler ve şehirlerarasında çok ciddi bir yarış olduğunu, bu yarışta bir adım öne geçmenin çok önemli olduğunu belirtti.
"Patent Kanunu'nu Günün Şartlarına Uygun Olarak Yeniden Çıkarmak Zorundayız"
Bakan Işık, katma değeri yüksek ürün üretme noktasında çok önemli çalışmalarından birinin de Patent Kanunu olduğunu belirterek, "Bunu biz günün şartlarına uygun olarak yeniden çıkarmak zorundayız" dedi. Bu kanunu çok ciddi bir anlayış değişikliğiyle yakında çıkaracaklarını dile getiren Işık, yeni kanun tasarısı taslağını geçen hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na sunduklarını söyledi.
Işık, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Patent süreçlerini çok hızlandıracağız. Patente etkin koruma getireceğiz ve incelemesiz patenti de kaldırıyoruz. Patentlerin niteliğini artıracak çok ciddi düzenlemeler getiriyoruz. Kamunun finansman sağladığı projelerde gerçekleştirilen buluşların mülkiyet hakkını düzenliyoruz. Patent kanunu tasarısı taslağı şu anda kamuoyu görüşlerine açık. Bizim internet sitemizde de var. Hedefimiz en kısa sürede patent kanununu çıkarmak. Bütün tasarımları koruma kapsamına alacağız. Bunlardan ardından hazırlıklarını sürdürdüğümüz üretim reform paketini İnşallah Meclisimize sevk edeceğiz. Daha sonra da TÜBİTAK'ın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kanun tasarımızı önce Bakanlar Kuruluna, ardından da Meclisimize sevk edeceğiz. Biz, TÜBİTAK'ın artık kamu eliyle Ar-Ge yapması, özel sektörle rekabet etmesi değil, özel sektörü desteklemesi, özel sektöre iş vermesi ve özel sektörle bir projede beraber çalışması anlayışıyla hareket edeceğiz."
Haberin tamamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=19041&lng=tr
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.