Kamu İle Bilişim Sektörü Ankara'da Bir Araya Geliyor!

Devlet kurumlarının üst düzey yetkilileri ve bilişim sektörünün önde gelen teknoloji firmaları, bir kez daha dikkat çeken projeleri, yatırımları konuşmak, paylaşmak için Ankara’da bir araya gelecek. Detaylar haberimizde..

Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi, 23 Mart Çarşamba günü “Kamuda BT Yönetişimi Teknoloji Platformu” ve “Biyometri & Güvenlik Teknoloji Platformu” isimli 2 ayrı konferans dizisini Ankara Swissotel’de gerçekleştirecek.

Devlet kurumlarının üst düzey yetkilileri ve bilişim sektörünün önde gelen teknoloji firmaları, bir kez daha dikkat çeken projeleri, yatırımları konuşmak, paylaşmak için Ankara’da bir araya gelecek. Kamu ve özel sektor kurumlarından çok sayıda kişinin katılımcı olarak yer alacağı konferanslarda, kamu söz sahibi ve karar vericileri, özel sektör yöneticileri ve teknoloji devlerinin seçkin konuşmacıları ile birlikte yeni eylem planlarında teknoloji yapılanmasına verilen önem ve bu alanda yapılmakta olan yatırımları konuşacaklar. e-Devlet alanındaki tüm teknolojik konulardaki gelişimler güncel biyometri projeleri ile beraber ele alınacak, veri güvenliğinden sistem seçimine kadar pek çok konu kıdemli söz sahipleri tarafından paylaşılacak.

Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, ülkemizde teknoloji gelişimi alanında atılan adımların teknoloji çağına yakışır bir şekilde ışık hızlıyla, her an yeniden yapılanmakta ve büyümekte olduğunu belirtiyor ve ilave ediyor, “Devlet kurumlarının üst düzey yetkilileri ve bilişim sektörünün önde gelen teknoloji firmaları, bir kez daha Kamuda BT Yönetişimi’nin dikkat çeken projelerini, yatırımlarını konuşmak, paylaşmak için Ankara’da bir araya gelecek. Paralel olarak gerçekleşecek olan Biyometri ve Güvenlik Platform konferansında ise risklerin ve tehditlerin karmaşıklaştığı teknoloji çağında güvenliğin sağlanması için gereken ileri teknoloji çözümleri olan biyometrik güvenlik teknolojileri detaylı bir şekilde ele alınmalıdır.”

Biyometrik tanıma metotlarının eklendiği pazarda temel olarak parmak izi, avuç içi damar, parmak izi, iris, retina, yüz ve ses tanıma gibi güvenlik yöntemleri mevcut. Bir diğer yandan kamunun dijital dönüşümü ve BT yönetişimi, kurumlar arası entegrasyon konularında sektörde çokça merak edilen detaylar mevcut. Biyometri teknolojilerinde günümüz ve gelecekteki yenilikler ve dünya örnekleri üzerine ışık tutacak görüşler “Kamuda BT Yönetişimi” ve “Biyometri & Güvenlik” temalarındaki Teknoloji Platform Konferansları'nda yer bulacak.

T.C. Dış İşleri Bakanlığı, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, SGK, Sivil Savunma Müsteşarlığı, TBMM, KOSGEB, Tübitak Bilgem, TSE, Bilgi Güvenliği Derneği gibi pek çok kurumdan konusunda uzman konuşmacıların sunum ve panellerde yer alacağı, deneyimlerin paylaşılacağı tam gün sürecek olan bu 2 platform konferansında yoğun ve zengin içerik bulunuyor.

Unutmayın, "Teknoloji Platform Konferansları" 23 Mart Çarşamba günü Ankara Swissotel’de gerçekleştirecek.

Teknoloji Platform Konferansları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teknolojiplatformlari.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi bilişim sektöründe faaaliyet gösteren girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor