Kariyer Panayırı 10. Yılında 10 İlde 10 Üniversiteye Ulaşacak!

PERYÖN’ün düzenlediği Kariyer Panayırı, bu yıl 10. yaşını, 10 ilde 10 üniversitenin öğrencileriyle birlikte kutlayacak. Kariyer Panayırı’nın ilk etkinliği, 15 Mart’ta Giresun Üniversitesi’nde başladı. Detaylar haberimizde..

PERYÖN’ün düzenlediği Kariyer Panayırı, bu yıl 10. yaşını, 10 ilde 10 üniversitenin öğrencileriyle birlikte kutlayacak. Kariyer Panayırı’nın ilk etkinliği, 15 Mart’ta Giresun Üniversitesi’nde başladı.

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin (PERYÖN) düzenlediği ve bu yıl 10. yılını kutlayan Kariyer Panayırı’nda gençler iş dünyasının deneyimli isimleriyle buluşmaya devam ediyor. PERYÖN tarafından düzenlenen Kariyer Panayırı, bugüne kadar 25 ilde 25 üniversitede 3 bini aşkın öğrenciye ulaştı.

Bu yıl Mart ve Mayıs ayları arasında düzenlenecek Kariyer Panayırı 15 Mart’ta Giresun Üniversitesi’nde başladı. Onu Yozgat Bozok Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenecek panayırlar izleyecek. Kariyer Panayırı 2016’nın etkinlik sponsorluğunu METRO Toptancı Market üstleniyor.

Giresun Üniversitesi’nde düzenlenen Kariyer Panayırı’nda, METRO Toptancı Market İnsan Kaynakları Müdürü Murat Ayaydın, Faveo Danışmanlık Genel Müdürü Barış Gül, Yıldız Holding grup şirketi Farmamak İnsan Kaynakları Müdürü İbrahim Çay gençlere kariyerlerini yönlendirmelerine yardımcı bilgi ve deneyimlerini aktardı, iş dünyası hakkındaki sorularını yanıtladı.

Sevilay Pezek Yangın: “Gençlerin Tek İhtiyacı Cesaret”

PERYÖN Başkanı Sevilay Pezek Yangın, Kariyer Panayırı’nın 10. yılı ile ilgili şunları söyledi: “PERYÖN olarak insan potansiyelinin gelişmesi en önemli hedefimiz; o nedenle odak alanlarımızdan biri de gençlerin potansiyelini geliştirmek. Sürekli öğrenmek ve gelişmek, değişen dünyanın en önemli gereksinimi. Gençlerin bu değişimin farkında olup bu paralelde kendilerini geliştirmeleri büyük önem taşıyor. Gençlerin farkındalığını artırmak, potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla, sosyal sorumluluk bilinciyle başladığımız Kariyer Panayırı bu yıl 10. Yılını kutluyor. Geçen 10 yıl boyunca üyelerimizin, gönüllülerimizin ve sponsorlarımızın desteğiyle İstanbul’dan başlayıp Anadolu’ya uzanan panayırla binlerce öğrenciye iş dünyasından bir kesit sunduk. Staj olanaklarıyla çalışma deneyimi kazanmalarını destekledik, gelecekleriyle ilgili doğru adımları atmaları için yol göstermeye çalıştık ve hala da çalışıyoruz. Kariyer Panayırı, özellikle Anadolu üniversitelerindeki, iş dünyasıyla sınırlı iletişimi bulunan gençleri, kariyer gelişimlerinde yeni açılımlar sağlayacak deneyimli yöneticilerle, firma temsilcileriyle bir araya getiriyor, network geliştirme olanağı sağlıyor. Gençlerin yapabileceklerinin bir sınırı yok, sınırsız olanaklarla dolu bir dünya onları bekliyor. Amacımız gençlere kendilerini tanımaları, daha büyük hayaller kurmaları için ihtiyaç duydukları ilham ve cesareti vermek, ancak bu şekilde daha güzel bir geleceğin mümkün olduğuna inanıyoruz. Gençlere destek olmak isteyen tüm bireyleri ve kurumları da PERYÖN’e ve Kariyer Panayırı’na katılmaya davet ediyoruz.”

Kubilay Özerkan: “Üniversiteler, Bizim İçin Öncelikli Öneme Sahiptir”

Kariyer Panayırı’na Etkinlik Sponsoru olarak destek veren METRO Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan, nitelikli mezunların yetiştirilmesi için üniversitelerle işbirliklerinin önemine dikkat çekerek, “İnsan kaynakları yönetiminde; adil çalışma koşullarımız ve sosyal ortaklık ilkelerimiz, yaptığımız işlerde kullandığımız temel ve bağlayıcı birer kılavuzdur. Hedefimiz, coğrafyamızdaki her bir çalışanımıza saygı, adil muamele ve ortaklık ilkeleri çerçevesinde bir iş hayatı sağlayabilmektir. Bu kapsamda çalışanlarımızın mezun oldukları üniversite ile birlikte, sahip olduğu yetkinlikler ile de yakından ilgilenmekteyiz. Üniversitelerde alınan teorik eğitimin, iş hayatında pratiğe geçirilmesi sürecinde, kişinin tutumunun, yaklaşımının başarının temelini oluşturduğu düşüncesindeyiz. Türkiye’deki yerli oyuncuların yanında, yabancı yatırımcıların ilgisi nedeniyle rekabetin her geçen gün arttığı Perakendecilik-Toptancılık ve Mağazacılık sektörü, önümüzdeki dönemlerde de tercih edilen meslekler arasında yer almaya devam edecektir. Üniversitelerle yapılan iş birliklerini; nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi konusunda önemli bir platform olarak görüyoruz. Metro Toptancı Market olarak özellikle yeni mağaza açılışları esnasında, işe alım kanallarımızdan biri olan üniversiteler, yapılan işbirlikleri sayesinde bizim için öncelikli öneme sahiptir. Örnek vermek gerekirse; 2014 senesinde Denizli ilinde açmış olduğumuz 31. mağazamızın işe alım sürecinde yüksek oranda Pamukkale Üniversitesi öğrenci ve mezunlarını bünyemize dahil ettik” şeklinde konuştu.

 Kariyer Panayırı Etkinlik Takvimi
15 Mart 2016  Giresun Üniversitesi, Giresun
21 Mart 2016
Yalova Üniversitesi, Yalova
28 Mart 2016 Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik
29 Mart 2016 Celal Bayar Üniversitesi, Manisa
2 Mayıs 2016 Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta
Tarihi Kesinleşmeyenler
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun
  • Bozok Üniversitesi, Yozgat
  • Mersin Üniversitesi, Mersin
  • Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ
  • Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale

PERYÖN Kariyer Panayırı hakkında daha dtaylı bilgi edinmek isterseniz www.peryon.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi akademisyenlerimiz ve kariyerini planlamak isteyen öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor