Türkiye, 2023 Hedeflerine Teknoloji İle Ulaşacak!

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş ve ekonomi dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?’ başlıklı panelde Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak büyüme hedefleri konuşuldu.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş ve ekonomi dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?’ başlıklı panelde Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak büyüme hedefleri konuşuldu.

Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?’ başlıklı panelde, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Torunlar Holding CEO’su Aziz Torun, Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman ve YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan Türkiye’nin büyüme hedeflerini konuştu.

“2023 Hedefleriyle Türkiye Dünyanın En Büyük 10 Ekonomisi Arasına Girecek”

Türkiye için önem arz eden konularda ilham verici konuşmaların yer aldığı, Türkiye’nin gelecek stratejisinin çerçevesinin çizildiği Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, değişen dünyada Türkiye’nin 2023 hedeflerine giden yolda yapılması gerekenler konuşuldu. Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın moderatör olarak yer aldığı ‘Türkiye 2023: Büyüme Nereden Gelecek?’ başlıklı panelde Türkiye’nin mevcut hedefleriyle yüksek teknoloji ürünlerinde bölgenin üretim üssü olmayı başaracağını dile getirirken, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kullandığımız ileri teknoloji, yeni cihazlar, yenilikçi ürünler ve yaygınlaşan online servislerle 2023 yılında güçlü ve sağlam bir altyapı ve ileri teknolojinin üzerinde yükselen güçlü bir Türkiye, daha güzel bir dünya hayal ediyorum. Enerjiden sağlığa, havacılıktan gayrimenkule, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak çok önemli dev projelerden ve Türkiye’nin büyüme hedeflerinden bahsettiğimiz bu panelde, eğer bu hedeflere ulaşmayı hep beraber başarırsak, Türkiye 2023 yılında, 100’üncü yaşını kutladığında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmiş olacak."

Gerçekçi ve geleceği planlayan bir vizyonla hareket ettiklerini dile getiren Mehmet Ali Akarca, "Bugün dünyanın yaşadığı bu büyük teknoloji devrimine “4. Sanayi Devrimi” deniliyor. Bu devrimin özünde yatan mesaj şu; artık teknolojinin gerisinde kalan şirketler gelecekte var olamayacaklar. İnşaattan sağlığa, enerjiden finansa, eğitimden güvenliğe bu hedeflere ancak şirketlerin ve liderlerinin teknoloji vizyonu sayesinde ulaşılabilir" dedi.

Türk Telekom olarak, bu vizyona Türkiye’nin dört bir yanını saran güvenilir altyapı, denizden ve havadan 20 ülkeyi birbirine bağlayan uluslararası ağları ile ulaşacaklarını ifade eden Akarca, entegre ürün ve çözümlerle her zaman olduğu gibi Türkiye’nin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayarak katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor