Fikri Işık: "Bilim Merkezlerinde Bilimi Yaşatıyoruz"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilim merkezlerinde çocukların uygulayabilecekleri, deneyebilecekleri, test edebilecekleri mekanizmalar ve turlar oluşturduklarını ifade etti. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de bilim merkezlerinde çocukların uygulayabilecekleri, deneyebilecekleri, test edebilecekleri mekanizmalar ve turlar oluşturduklarını ifade etti.

Bakan Işık, ABD'deki programı kapsamında Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneği (TASSA) Konferansı’nın ardından Chicago Bilim ve Sanayi Müzesi’ni ziyaret etti. Müzeyi gezen Işık, burada sergilenen objeleri inceledi ve tarihsel gelişimleri hakkında bilgi aldı.

Işık, Türkiye’de de sergilenebilecek şeyler olduğunu ancak bu noktada müzeden ziyade yaşayan merkezler kurmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bu kapsamda Türkiye'de bilim merkezlerinde çocukların uygulayabilecekleri, deneyebilecekleri, test edebilecekleri mekanizmalar ve turlar oluşturduklarını belirten Işık, “Sanayiye yönelik farklı farklı müzelerimiz var ama önceliğimiz bilim merkezleri. Bilim merkezlerini dokunulan, tecrübe edinilen, özellikle çocuk ve gençlerde bilime merakı arttıran düzeneklerle yaşayan merkezler haline getiriyoruz” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.844 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor