Ülkemizdeki Organize Sanayi Bölgesi Sayısı 285'e Yükseldi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi"nin kuruluşuna onay verdi. Bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş olan Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi ile OSB bölgelerimizin sayısı 285'e yükseldi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, "Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi"nin kuruluşuna onay verdi. Bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş olan Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi ile OSB bölgelerimizin sayısı 285'e yükseldi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı ve Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB Kurucu Müteşebbis Heyet Başkanvekili Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılında ilk başvurusu GSO tarafından yapılan Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB'nin, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş olduğunu kaydetti.

Açıklamasında, yeni sanayi bölgesinin kurulmasının mutluluk verici olduğuna işaret eden Konukoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İlk olarak 1993 yılında Büyükşahinbey Küçük Sanayi Sitesi olarak kurulan bu alanın mülkiyetinin çoğu sanayicilerden oluşuyordu. Yaklaşık 100 kadar fabrikada 2 bin kişi ile üretim yapılıyordu. GSO olarak, 11 Nisan 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığımız müracaat sonucunda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nu geçici 8. Maddesi kapsamında 94 hektar alan üzerinde Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde, "Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi" kurulmuştur."

Oğuzeli ilçesinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığına vurgu yapan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Oğuzeli, Gaziantep için önemli bir bölge. Dolayısıyla burasının geleceğini planlamak açısından önemli bir adım atılmış oldu. Söz konusu alanın OSB olması ile bu bölgede yatırım yapan işletmeler öncelikle çok daha iyi altyapı şartlarına kavuşacaklar. Ayrıca, yatırım teşviklerinden de bir alt bölge desteğinden faydalanacaklar. Böylece bu bölgedeki üretim ve istihdam önümüzdeki dönemde daha hızlı gelişecektir."

Sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor