Türkiye’nin Gelecek Pusulası High Tech Port İçin Geri Sayım Başladı!

Türkiye’nin en verimli iş geliştirme platformu High Tech Port by MÜSİAD Fuarı’nın lansman resepsiyonu Ankara’da yapıldı. High Tech Port by MÜSİAD’ın üçüncüsü, Cumhurbaşkanı himaye ve katılımıyla, 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde CNR Expo’da düzenlenecek. Detaylar Haberimizde..

Türkiye’nin en verimli iş geliştirme platformu High Tech Port by MÜSİAD Fuarı’nın lansman resepsiyonu Ankara’da yapıldı. Resepsiyona, T.C. Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkilileri, savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Geleneksel savunma fuarlarından farklılaşarak, bir gösteri alanı olmasının yanında iş geliştirme platformu olan High Tech Port by MÜSİAD’ın üçüncüsü, Cumhurbaşkanı himaye ve katılımıyla, 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde CNR Expo’da düzenlenecek. Türk savunma ve havacılık sanayisine uluslararası iş geliştirme fırsatı, odak ve hedef pazarlara sıcak ulaşım ve uluslararası rekabet avantajları sunacak. Fuara 20'den fazla ülkeden delegasyon katılacak.

“Türkiye Savunma Sanayiinde Atak Yaptı”

3’üncü High Tech Port’un lansman resepsiyonunda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, dünyanın her yerinde yüksek teknolojinin sürükleyici gücünün savunma sanayii olduğunu belirterek, “Türkiye son yılarda savunma sanayiinde atak yaptı. Bu atakla birlikte savunma sanayiinde yüksek teknolojinin sergilenmesi de gerekirdi. Bu yüzden bu yıl bu fuarın üçüncüsünü yapacağız” şeklinde konuştu.

High Tech Port’un güvenirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Demir, “Bu fuar tekrarlandıkça daha çok ilgi çekecek. Belki birkaç High Tech Port’tan sonra dünya çapında ilgi çeken, katılan herkesin bir şeyler kazanacağı bir fuar olacak” dedi.

“Teknolojiyi Paylaşmak İstiyoruz”

Bu tür fuarlarda sergilenen ürünlerin kendisi kadar, alt sektörlerinin de öne çıktığını kaydeden Demir, “İşte High Tech Port denince akla çeşitli alt sektörler de geliyor. Biz savunma sanayii deyince sadece ürün pazarlamak amacında olmadığımızı özellikle vurguluyoruz. Biz çeşitli ülkelerle teknoloji paylaşımı da istiyoruz. Çeşitli dost ülkelerle olan temaslarda birbirimizi tamamlayıcı sinerji elde etmek ve daha da ilerlemek amacını güdüyoruz. Bilgi paylaştıkça çoğalır. High Tech Port’un bir mentalitesinin de bu olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“Desteğimiz Devam Edecek”

“Biz müsteşarlık olarak sektörü temsilen burada bulunuyoruz. Bazısı iştirakimiz olan, bazısı vakıf aracılığıyla yönetiminde bulunduğumuz iştiraklerimizden bahsediyoruz” diyen Demir, konuşmasını “Bütün şirketlerimize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. MÜSİAD’a High Tech Port’larda başarılar diliyorum. Bu yıl da önümüzdeki yıllarda da desteğimizi sunacağımızı belirtmek istiyorum” sözleriyle tamamladı.

“4’üncü Sanayi Devrimini Bekliyoruz”

3. High Tech Port by MÜSİAD’ın Ankara’da düzenlenen lansman resepsiyonunda konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ise tarih boyunca teknoloji ve sanayi anlamında bugünü belirleyen 3 önemli paradigmanın olduğunu belirtti. 18’inci yüzyılın sonlarında başlayan ve günümüze kadar gündelik yaşamı, sosyal hayatı ve üretim süreçlerini derinden etkileyen 3 sanayi devrimini anlatan Olpak, “Bugünlerde, yeni bir paradigmayla karşı karşıyayız. 4’üncü Sanayi Devrimi’ni, makinelerin kendi aralarında haberleşmesini ve üretim süreçlerinde etkin olacağı bir geleceği konuşuyoruz” dedi.

“High Tech Port Türkiye Gemisinin Gelecek Pusulasıdır”

Havacılık ve Savunma Sanayiinin, hem ileri teknoloji içeren, hem de ulusal güvenlik açısından stratejik önemi olan sektörler olduğunu belirten Olpak, Çinli stratejist Sun Tzu’nun “Stratejisi olmayanları sadece yenilgi bekler” sözlerini hatırlattı ve şöyle devam etti:

“MÜSİAD olarak hedefimiz, sizlerin katılımı, Savunma Sanayii Müsteşarlığımızın desteğiyle, bu sektörleri, yalnızca ulusal güvenlik açısından değil, ulusal ekonomi bakımından da stratejik sektörler haline getirmek. Yeni paradigmada, yani 4’üncü Sanayi Devrimi yaşanırken, ülkelerimizin, teknolojiyi ithal ederken, katma değeriyle birlikte ihraç eden ülkelere dönüşmesini istiyoruz. Bu amaçla tasarladığımız High Tech Port, hem Türkiye’nin güçlü pazarını ve 10 yılda yüksek teknoloji, AR-GE ve inovasyona yaptığı yatırımları, hem de havacılık ve savunma sanayinde kat ettiği yolu en iyi ifade eden vitrin projesidir. High Tech Port, Türkiye gemisinin istikametini işaret eden bir gelecek pusulasıdır."

“Beynimizdeki Gözü Kullanmamız Gerek”

Nail Olpak, “İstemeyeceğimiz sonuçlara maruz kalmamak ve geleceğimize birlikte biçim vermek istiyorsak, şimdiden hazırlık yapmalıyız. Burada, ‘Vizyon’ kavramının önemi ortaya çıkıyor. ‘Rüzgarın yönünü tayine edemeyiz ama rüzgarı hesaba katarak, geminin yönünü değiştirebiliriz’ diye güzel bir ifade var. Rüzgarın, nereye doğru eseceğini anlamak için, vizyon sahibi olmamız, beynimizdeki gözü kullanmamız gerekir. MÜSİAD olarak biz de rüzgarın nereye doğru eseceğini anlar anlamaz, gemimizin yönünü belirlemek için harekete geçtik” şeklinde konuştu.

“Yüksek Ahlak, İleri Teknoloji”

Resepsiyona katılan misyon temsilcilerine seslenen Nail Olpak, “MÜSİAD olarak, ülkelerimizin yüksek katma değerli ürünlerinin artması gerektiğini her fırsatta dile getiriyor, bu yolda çalışıyoruz. Bunu başarabilmek için, AR-GE ve inovasyona, mühendislik bilgisinin daha fazla öne çıktığı, teknoloji yoğun ürünlere ağırlık vermek gerektiği açıktır. İleri teknoloji, zaten, kuruluşunda "Yüksek Ahlak, İleri teknoloji’ mottosuyla yola çıkan MÜSİAD’ın misyonunun başında geliyor” dedi.

“High Tech Port En Verimli İş Geliştirme Platformu”

“3. High Tech Port, Yüksek Teknoloji, Savunma ve Havacılık Fuarı’nı, Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve katılımı, Sayın Başbakan'ımızın teşrifi, Savunma Sanayi Müsteşarlığımızın ortaklığı, siz değerli temsilcilerimizin ve sanayicilerimizin destekleriyle düzenleyeceğiz” diyen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, fuarın yalnızca ilgili sektörlerdeki teknolojik yenilikleri değil, Türkiye’nin vizyonunu da dünyaya göstereceğini vurguladı.

Olpak sözlerine şöyle devam etti: “High Tech Port; Türk Savunma ve Havacılık Sanayii ve İleri teknoloji alanında faaliyet gösteren firmalarıyla yeni ortaklıklar kurmak için en isabetli noktadır. İlgili sektörlerde teknoloji transferi gerçekleştirmek, askeri ya da sivil yatırımlar yapmak, yeni tedarikçiler ve iş ortakları bulmak için, en doğru adrestir. Gerek Türkiye’nin yeterince büyük ve büyüyen pazarı, gerek fuarımıza OEM yetkililerinin de katılmaları, gerekse de Türkiye’nin havacılık sanayinin geldiği yer, High Tech Port'u bu alandaki en verimli iş geliştirme platformu yapıyor. 3. High Tech Port, sebep olacağı gelişmelerle, inşallah, ülkemiz savunma ve havacılık sanayi ve ileri teknoloji alanında önemli bir atılım olarak kayda geçecektir.”

“Diplomasi Zaman Zaman Durur Fakat Ticaret Her Zaman Yolu Bulur”

High Tech Port by MÜSİAD Genel Koordinatörü Hakan Kurt ise High Tech Port’un küresel anlamda bir medeniyet projesi olduğunu söyledi.

“Temel felsefemiz milli yeteneklerimizle küresel güçler oluşturmaktır” diyen Kurt, şöyle devam etti: “Diplomasi zaman zaman durur fakat ticaret her zaman yolu bulur ve diplomasiyi geliştirir. 3. High Tech’te dost, kardeş ve müttefik ülkelerinin temsilcilerini aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza, MÜSİAD Genel Başkanımıza, nezdinde tüm MÜSİAD üye ve çalışanlarına, Savunma Sanayii Müsteşarlığımıza, tüm müsteşarlık yönetimine ve kendi ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

High Tech Port by MÜSİAD Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hightechport.com web adresini ziyaret edebilirisniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.544 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor