SUCool Desteklediği Girişimcileri Dünya Devleriyle Buluşturdu!

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren ön kuluçka merkezi SUCool tarafından destek alan girişimciler Londra'ya düzenlenen turda, teknoloji devleri ile görüşme ve demo gününde girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Detaylar haberimizde..

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu bünyesinde faaliyet gösteren ön kuluçka merkezi SUCool tarafından destek alan girişimciler Londra'ya düzenlenen turda, teknoloji devleri ile görüşme ve demo gününde girişimlerini tanıtma fırsatı yakaladılar.

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu’nun teknoloji girişimlerine destek veren ön kuluçka merkezi SUCOOL desteklediği üç girişimciyi 20-26 Mart 2016 arasında Londra’ya götürdü. SUCool’un destek verdiği beş proje de 24 Mart 2016 tarihinde düzenlenen ‘demo’ gününde sunuldu.

Girişimciler Londra turu kapsamında; LinkedIn ve Yahoo gibi teknoloji devlerinin üst düzey yöneticileri ile Londra ofislerinde görüştüler. Ayrıca, içlerinde Microsoft Ventures, Techstars, Masschallenge, Startupbootcamp, Collider, Athene Capital, Amadeus Capital’in gibi önemli kuruluşların da olduğu 20’ye yakın görüşmede, girişim hızlandırma merkezi ve yatırım şirketlerinin yöneticileri ile tanışma ve onlara girişimlerini anlatma fırsatı buldular.

SUCool’un desteklediği girişimciler Londra turu kapsamında 24 Mart 2016 düzenlenen bir ‘demo’ gününe de katılma şansına sahip oldular. Yazar, yatırımcı ve avukat Stefano Tresca’nın Londra ve SUCOOL Direktörü Kutlu Kazancı’nın Türkiye girişimcilik ekosistemi hakkındaki konuşmalarının ardından girişimciler İngiliz ve Türk yatırımcı, teknolojist ve meraklıların oluşturduğu bir seyirci önünde şirketlerini tanıttılar.

SUCool’un Londra turuna Aytül Erçil (Vispera Bilgi Teknolojileri Sanayi İç ve Dış Tic. A.Ş.), Özge Akbulut (Surgitate Medikal Arge San. Tic. A.Ş.) ve Reşit Doğan (Ayasis Yazılım ve Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti.) katıldılar.

Demo gününde sunulan girişimler

  • Reşit Doğan / MentalUp: 6-15 yaş arası çocukların zihin gelişimini destekleyici oyunlaştırılmış dijital egzersizler sunuyor.
  • Gönen Eren / Raklet: Dernek ve vakıflar gibi topluluklarının üye yönetim ve ödeme çözümleri için bulut platformu sunuyor.
  • Özge Akbulut / Surgitate: Sabancı Üniversitesi mezunu ve öğretim üyesi Özge Akbulut’un şirketi Surgitate, cerrah eğitimleri için gerçek dokuyu taklik eden eğitim kitleri hazırlıyor.
  • Ekin Çağlar / Woto: Londra’da kurulmuş bir şirket. Birkaç dakikada tek sayfalık websiteleri imkanı sunan sosyal yayınlama aracı.
  • Aytül Erçil / Vispera: Perakende sektöründeki stok analizi için bilgisayarlı görüntüleme çözümleri sunuyor. Bir dönem Sabancı Üniversitesi’nde de öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Aytül Erçil, daha önceki şirketi Vistek’i Alman ISRA Vision şirketine satmış.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor