Forum İstanbul 15. Yılında Küresel İşbirliği ve Dengeleri Ele Alıyor!

Türkiye'nin en uzun soluklu vizyon toplantılarından biri olan Forum İstanbul, bu yıl 2023 hedefine giden yolda önemli bir adımı daha tartışmaya açıyor. Detaylar Haberimizde..

Türkiye'nin en uzun soluklu vizyon toplantılarından biri olan Forum İstanbul, bu yıl 2023 hedefine giden yolda önemli bir adımı daha tartışmaya açıyor. Forum İstanbul 2016’da alanında söz sahibi konuşmacıların katılımıyla “Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye’’ başlığı altında, 'Küresel işbirliği, koordinasyon ve yük paylaşımı için neler yapılmalı?' sorusunun cevabı aranıyor.

Yarının Kurulması – Hedef 2023 sloganıyla yola çıkan ve 14 yılı geride bırakan Forum İstanbul Konferanslarının 15.si, Doğuş Grubu, Şekerbank ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin stratejik partnerliğinde; 5 Mayıs 2016 tarihinde başladı.

15. Forum İstanbul’un bu yıl ki ana teması “Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye’’ olarak belirlendi.

2023 Türkiye Vizyonu hareketinin öncülüğünü yapan Forum İstanbul’da; çok kutupluluğun giderek arttığı günümüz dünyasında liderlerin değil güçlerin dengelenmesinin öne çıkmasından hareketle, 'Küresel işbirliği, koordinasyon ve yük paylaşımı için neler yapılmalı?’ sorusuna cevaplar aranacak. İki gün sürecek etkinlikte farklı oturumlarda “Yeni Dengeler Arayan Geçiş Sürecinde Bir Dünya, Yeniden Konumlanmaya Kararlı Dönüşüm Sürecinde Bir Türkiye’’ başlığı altında ekonomi, finans, ihracat, jeopolitik gelişmeler, enerji, lojistik, teknoloji konuları ele alınacak.

Türkiye’nin 2023 hedefi kapsamında yalnızca bulunduğu coğrafyada değil dünyada önde gelen bir devlet olmasını kendisine hedef olarak benimseyen Forum İstanbul’a bu yıl da devlet, iş ve ekonomi dünyasından önemli isimler konuşmacı olarak yer alıyor.

Etkinliğin ikinci günü olan 6 Mayıs Cuma günü ise T.C. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açılış konuşmasıyla başlayacak. "İstanbul Finans Merkezi ve Yeni Nesil Bankacılık", "Türkiye & Ulaşım, Lojistik, Deniz ve Hava Limanı İşletmeciliği" konuları ele alınırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın katılımlarıyla "Kentlerin Planlanması" konuları birbirinden değerli konuşmacılar tarafından masaya yatırılacak.

Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen’ın da konuk konuşmacı olarak katılacağı Forum İstanbul 2016’da; Hindistan Times Dış İlişkiler Editörü Pramit Pal Chaudhuri, Al Sharq Forum Kurucu Başkanı Wadah Khanfar, Commerzbank Gelişen Piyasalar Baş Stratejisti Simon Quijano-Evans, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) İcra Direktörü Hung Tran, Marka Strateji Uzmanı Bernhard Pompey, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı M.Steven Young, Deutsche Bank Baş Ekonomisti Dr. Melhem Melhem forumun diğer yabancı konukları arasında yer alacak.

Etkinlik Takvimi: 6 Mayıs 2016 Cuma
09:00- 09:30  Açılış
09:30-11:00  “HUB”lar Coğrafyası Türkiye: İstanbul Finans Merkezi ve Yeni Nesil Bankacılık
11:15-12:45  “HUB”lar Coğrafyası: Türkiye & Ulaşım-Lojistik-Deniz ve Hava Limanı İşletmciliği
12:45-13:45  Öğle yemeği
13:45-15:15

 "Kentlerin Planlanması 1"

  • Türkiye’de kentleşme
  • Kentsel olgu
  • Kentsel dönüşüm
15:15-15:30  Kahve Arası
15:30-17:00

 "Kentlerin Planlanması 2"

  • Özel sektörün bakışı ve değerlendirmesi
  • Fırsatlar ve tehditler
  • Ekonomik kalkınma ve gelişme
17:00-17:15  Kahve Arası
17:15-18:45

 "Kentlerin Planlanması 3"

  • Kentsel dönüşümün finansal boyutu
  • Gayrimenkul yatırım ortaklıkları
  • Gayrimenkul yatırım fonları
  • Gayrimenkul portföy yönetim şirketleri
  • Gayrimenkul sertifikaları
  • Kira sertifikaları
18:45  Kapanış

Forum İstanbul 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.forumistanbul.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor