TÜBİTAK Geleceğin Araştırmacıları Genç Mucitlerini Ödüllendirdi!

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması yapılan ödül töreni ile tamamlandı. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen 47. Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması yapılan ödül töreni ile tamamlandı.

Genç mucitlerden oluşan coşkulu bir kalabalığa hitap eden TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, “Öğrencileri temel ve uygulamalı bilimler alanlarında araştırmaya teşvik etmeyi, onların yenilikçi yönlerini ortaya çıkartmayı ve bilimsel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleyen TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışmasını 1969 yılından beri düzenlemekteyiz. Yani bu yarışmamızın mazisi neredeyse yarım asrı tamamladı” diyerek konuşmasına başlayan Ergin, “Biz TÜBİTAK olarak gençlerimizin buluşlarını, projelerini destekliyoruz. Gençlerimize, yaşadıkları topluma, dünyaya dair bir şeyleri iyileştirme ve hayallerindeki projeleri hayata geçirebilme motivasyonu kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

20 Bin 982 Öğrenci Başvuru Yaptı

Bu yıl yarışmalara 13 bin 33 proje ile 20 bin 982 öğrencinin başvuru yaptığını ve 12 bölgede yapılan bölge sergilerinde yapılan değerlendirme sonuçlarına göre 221 projenin Ankara’daki Final Yarışmasına katıldığını aktaran Prof. Dr. A. Arif Ergin, “Burada dikkatimi çeken husus, proje yapan kız öğrencilerin, erkek öğrencileri daha fazla olmasıdır. Bu yıl, 11 bin 197 kız öğrencimize karşılık, 9 bin 785 erkek öğrenci proje hazırlamıştır. Son yıllarda kız öğrencilerimizin sayısı her yıl düzenli olarak artış göstererek erkek öğrenci sayısını yakaladı, bu yıl ise tam anlamı ile geride bıraktılar. Kız öğrencilerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Montaigne’nin “Özgürlüğü ve hayatı hak edenler, onu her gün yeniden fethetmek zorundadır” sözünü hatırlatan TÜBİTAK Başkanı Ergin, “Şimdi sizler tasarlayıp gerçekleştirdiğiniz projelerinizle, ortaya çıkardığınız ürünlerle hayatınızdaki ilk fethi yaşadınız. Artık bilimin, bilimsel araştırmanın ne olduğu, nasıl bir faaliyet olduğu konusunda dolaylı ya da teorik değil, doğrudan ve pratik bir bilgiye sahipsiniz. Proje çalışmalarınız sürecinde bilimin, bilim ve teknoloji üretiminin aslında hiç de zor ve sıkıcı olmadığını, eğlenceli, zaman zaman yorucu ama her zaman zevkli bir faaliyet olduğunu yaşayarak gördünüz” dedi.

Haberin devamını okumak için: http://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/gelecegin-arastirmacilari-yaristi

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor