Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri Ödüllerini Aldı!

Capital Dergisi tarafından, Spring Professional ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında dereceye giren şirketlere, görkemli bir törenle ödülleri verildi. Detaylar haberimizde..

Capital Dergisi tarafından, Spring Professional ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasında dereceye giren şirketlere, görkemli bir törenle ödülleri verildi.

Capital Dergisi’nin büyük araştırması “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri”, 15’inci kez yapıldı ve bu süre zarfında sonuçları iş dünyası tarafından merakla beklenen bir çalışmaya dönüştü. Capital, “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” araştırmasıyla kurumsal itibar konusunda yapılan araştırmaların da öncülüğünü üstlenmiş durumda.

Araştırma kapsamında iş dünyasını temsilen 700’ün üzerinde şirketten 1.602 yöneticiye ulaşıldı. 3 ay boyunca saha çalışması süren araştırma, CAWI (bilgisayar destekli web görüşmesi) araştırma tekniğiyle yapıldı. Türkiye’nin en beğenilen 20 şirketi, araştırmaya katılan tüm iş dünyası temsilcilerinin görüşleri üzerinden hesaplanırken 36 sektörün en beğenilen şirketleri de sadece ilgili sektörün temsilcilerinin yanıtlarıyla belirlendi. Ankete katılan yöneticilerden hem Türkiye’nin hem de sektörünün en beğenilen şirketini belirtirken “kendi şirketi dışında” yanıt vermesi istendi. Araştırma sonucunda iş süreçlerini ve şirketlerin sürdürülebilirliğini etkileyen 20 kriter bazında da ilk 10 şirket sıralandı.

Peki Sonuçlara Göre Beğenilmenin Sırrı Ne?

Sonuçlara göre itibarın sırrı tek bir formüle bağlı değil. 2015 araştırmasının zirvesindeki şirketlerin ön plana çıktığı kriterler arasında; çalışan memnuniyeti, kurumsal yönetim ilkelerine göre yönetilme, müşteri memnuniyeti ve ürün, hizmet kalitesi yer alıyor.

Araştırmada değişimler olmasına rağmen, geçmiş yıllarla tutarlı bir şirket dağılımı olması dikkat çekici. Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasında ilk üç sırayı alan Koç Holding, Türkcell ve Arçelik paylaştı. Beğeniyi etkileyen kriterlerin çoğunda da bu şirketler üst sırada.

Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri:
1.
Koç Holding
2.
Turkcell
3.
Arçelik

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş şunları söyledi:

“Türk iş dünyasının gündemine İtibar ve Saygınlık kavramlarını yerleştirmede Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri araştırmasının büyük rolü var. Sadece yılda bir yapılan bu törenle değil, neredeyse yıl boyu süren anket ve içerik çalışmaları nedeniyle bu konuyu gündemde tutuyoruz. Çünkü, saygınlık ve itibarın, şirketler açısından, müşteriden çalışanlara kadar her alanda önemli olduğunun bilincindeyiz. ABD’de Harris tarafından yapılan bir araştırmadan çıkan, ‘Müşterilerin yüzde 60’ının kesinlikle en itibarlı şirketlerden alışveriş yaparız’ mesajları bile bunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Sadece alışverişte değil, en yeteneklileri çekmede, piyasa değerinde ve iş ortakları gözünde de müthiş etkisi olduğunu biliyoruz. O nedenle bu araştırmayı her yıl geliştirerek ve büyük bir özenle gerçekleştiriyoruz.”

Gecede konuşma yapan bir diğer isim ise “Spring Professional Türkiye” Genel Müdürü Zeynep Kamışlı oldu. Kamışlı, en beğenilen şirketlerin başarısına dikkat çekerken, bu başarının sürdürülebilirliği konusunda Spring Professional’ın da stratejik iş ortağı mantığıyla katma değer sağlamak üzere her zaman hazır olduğunu vurgulayarak, “Satış&Pazarlama, IT&Telekomünikasyon, Tedarik Zinciri&Lojistik’’ alanlarına odaklı orta düzey yönetici ve uzman seviyelerinde seçme ve yerleştirme hizmeti sunarken, Spring Professional olarak şirketlerin geleceklerine şekil verecek profilleri iş ortaklarımızla buluşturmada etkin rol oynuyor ve firma stratejilerine paralel yerleştirmeler yapıyoruz.’’ dedi.

Müşterilerinin hedef ve başarılarına ortak olma bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Kamışlı;

“Hizmet sağladığımız müşterilerimizde olduğu gibi, Spring Professional olarak biz de başarı odaklı hedeflendirmelerle işimizi yönetiyoruz. Her bir takım üyemiz için en öncelikli hedefimiz doğru insanı, doğru kurumla buluşturmak ve uzun soluklu bir işbirliğine imza atmalarını sağlamak.Konusunda uzman olan danışmanlarımız, müşterilerimizle aynı terminolojiyi konuştukları için işbirliğimizin sonucu üst düzey başarıyı kaçınılmaz kılıyor.’’ sözleriyle verdikleri hizmetin ayrıcalıklarını belirtti.

İşte Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri

Sektörlere göre “En Çok Beğenilen Şirketler”
Akaryakıt Sektörü Opet
Ambalaj Sektörü Korozo
Aracı Kurumlar Sektörü Garanti Yatırım
Bankacılık Sektörü Garanti Bankası
Bilişim Sektörü Microsoft
Bireysel Emeklilik Sektörü Garanti Emeklilik
Bisküvi - Çikolata Sektörü Eti Gıda
Boya Sektörü Jotun
Cam/Seramik Sektörü Şişecam
Çimento Sektörü Akçansa
Dayanıklı Tüketim Sektörü Arçelik
Demir Çelik Sektörü Ereğli Demir Çelik
Enerji Sektörü Enerjisa
E-Ticaret Sektörü GittiGidiyor
Factoring Sektörü TEB Factoring
Hazır Giyim ve Mağazacılık Sektörü Inditex (Zara)
İçecek- Alkollü Sektörü Mey İçki
İçecek- AlkolsüzSektörü Coca-Cola Türkiye
İlaç Sektörü Novartis Türkiye
Kargo - Nakliye - Lojistik Sektörü Ekol Lojistik
Kişisel Bakım ve Kozmetik Sektörü Unilever
Leasing Sektörü Garanti Leasing
Mobilya Sektörü Doğtaş Kelebek
Oluklu Mukavva Sektörü Modern Karton
Organize Perakende Sektörü Migros
Otel ve Konaklama Sektörü Hilton
Otomotiv Sektörü Mercedes - Benz Türkiye
Reklam Ajansı Medina Turgul DDB
Sigorta Sektörü Allianz Sigorta
Süt ve Sütlü Mamüller Sektörü Pınar Süt
Telekomünikasyon Sektörü Turkcell
Temizlik Ürünleri Sektörü Unilever
Turizm ve Acente Sektörü ETS Tur
Tüketici Elektroniği Sektörü
Samsung
Yapı Malzemeleri Sektörü Eczacıbaşı Vitra
Yönetim Danışmanlığı Sektörü Mckinsey

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 14.857 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor