Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından "Proje Bankası" Oluşturuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) işbirliğiyle; gerek çevre gerekse şehircilik konularında çözüm ve hizmet odaklı bakış açısını yansıtacak projelerin tespiti ve geliştirilmesi için yarışma düzenledi. Detaylar haberimizde..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) işbirliğiyle; gerek çevre gerekse şehircilik konularında çözüm ve hizmet odaklı bakış açısını yansıtacak projelerin tespiti ve geliştirilmesi için yarışma düzenledi.

“Proje Bankası” oluşturulması için düzenlenen yarışmaya; bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile ilgili ve bağlı kuruluşların personelleri hazırladıkları projelerle katıldı. “Çevre” ve “Şehircilik” kategorilerinde, 256 bakanlık personelinden toplam 422 proje başvurusu alındı. İlk 10’a giren projenin sahipleri; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi.

“Hayal et, Düşün, Uygula ve Neticelendir”

Ödül töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı; “Bakanlığımızın yeni vizyonu çerçevesinde hazırlanan, Proje Bankası çalışmamızın; bakanlığımız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını, daha birçok yeni projenin işareti olmasını diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ailesi olarak, hepimiz; insan ve çevre dostu, estetik, katılımcı ve kendi potansiyellerini ortaya çıkaracak şehirlerin gelişmesine rehberlik edecek ve katkı sağlayacağız” dedi.

Başarılı olmak zorunda olduklarını söylen Bakan Sarı; sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peki Başarının sırrı nedir? Benden sır isteyenlere, Cumhurbaşkanımızdan öğrendiğim bir sırrı aktarmak isterim. Hayal et, ama bekleme, iste ve hakkını vermek için çırpın! Hemen düşünceye dönüştür. Çünkü senin düşüncen; hayalini canlı kılar, somut kılar, ona hayat verir. Düşünceni, yarar ve zarar ekseninde geliştir, herkese danış, vakit kaybetmeden ekibini kur, hızlıca uygula. “Dur, yapma, gerek yok” diyeni umursama, omuz silk ve uygula! Her şeyi tüm yönleriyle değerlendiren, üretmek için çalışan, gayret edecek, ter dökecek, mesaiyi unutacak ve gerektiği gibi sonuçlandıracak olan sizlersiniz.”

“Süleymanların Vazifesi, Sinanları Bulmaktır.”

“Proje Bankası”ndaki projelerin zamanı geldikçe teker teker hayata geçirileceğini belirten Bakanı Sarı; “Bir devlet görevlisinin, bir bakanın veya başbakanın görevi, bir yönüyle de keşif görevidir. Büyüklerin kullandığı bir cümle var; “Süleymanların vazifesi, Sinanları bulmaktır.” Evet, bi de Sinan’larımızı arıyoruz. Ve inanıyorum ki yeni Sinan’lar bu salonun içinde, bu binanın içinde, on binlerce personelimizle Anadolu’nun her yerindedir.” dedi.

Proje komitesine teşekkür eden Bakan Sarı; “İlk kez gerçekleştirdiğimiz Proje Bankası Çalışmamızın; herkesin, yakın çalışma arkadaşlarımın ve Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Adana’ya kadar,  tüm personelimizin coşkusunu, heyecanını ve azmini arttırmasını diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Dereceye giren ilk üç projenin sahibi ve mansiyon kazanan 7 projenin sahibi ödüllendirildi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor