E-İhracata Dair Tüm Sorular E-İhracat Zirveleri İle Yanıt Buluyor!

E-ticaret alanında dünyada elde ettiği birikimi KOBİ’lerin hizmetine sunan PayU, e-ihracat çalışmalarına da ağırlık vermeye başladı. Bu çalışmaların ilk ayağı ise PayU, T-Soft ve B2CDirect ile birlikte düzenlenen “e-İhracat Zirvesi” oldu. Detaylar Haberimizde..

E-ticaret alanında dünyada elde ettiği birikimi KOBİ’lerin hizmetine sunan PayU, e-ihracat çalışmalarına da ağırlık vermeye başladı. Bu çalışmaların ilk ayağı ise PayU, T-Soft ve B2CDirect ile birlikte düzenlenen “e-İhracat Zirvesi” oldu. Bu zirve kapsamında farklı ülkelerdeki ticari potansiyeli değerlendirmek isteyen işyeri sahipleri ile sektörün uzman isimleri buluşturularak yurt dışına online satış için yapılması gerekenler görüşüldü.

PayU, T-Soft ve B2CDirect firmalarının bir araya gelerek kurduğu işbirliği kapsamında düzenlenen e-İhracat Zirveleri işyerlerine yepyeni fırsatların yolunu açıyor.

İlki 12 Mayıs 2016 tarihinde T-Soft’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’nin lider hizmet sağlayıcıları bir araya gelerek “ihracatı günlük hayatta bir ticari faaliyet kolaylığına indirgeyecek” gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

T-Soft Proje Yöneticisi Ömer Arıkan ve B2CDirect Genel Müdürü Yusuf İbili’nin katıldığı etkinlikte;

  • Global lojistik çözümler,
  • Vergi mevzuatı,
  • Gümrükleme,
  • Global tahsilat çözümleri,
  • Fraud sorunları ve
  • Ekonomi Bakanlığı’nın e-ihracat kapsamındaki destekleri

masaya yatırıldı.

PayU Türkiye CEO’su Y. Emre Güzer etkinlikte, “Global Tahsilat Çözümleri ve Fraud Sorunları” konulu bir konuşma yaptı. “PayU Türkiye olarak, işletmelerin tüm ödeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamaya yönelik birçok ödeme aracını senkronize bir şekilde ekosisteme kazandırmaya devam ediyoruz.” diyen Güzer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu temel çalışma alanımızın yanı sıra, işyerlerini yeni ticari fırsatlarla da tanıştırmayı hedefliyoruz. Büyük potansiyel barındırdığına inandığımız e-İhracat alanına geçiş yapmak isteyen ancak aklında çeşitli soru işaretleri olan tüm işletme sahipleriyle bundan böyle ‘e-İhracat Zirveleri’nde buluşmayı hedefliyoruz. Konunun uzmanlarının birikimlerini aktaracağı, konu hakkındaki soruları yanıtlayacağı bu etkinlikler ile ekonomimizi güçlendireceğine inandığımız e-ihracat potansiyelini de açığa çıkartmayı amaçlıyoruz. Girişimcilerin dikkatini e-ihracatın sunduğu potansiyele çekmek istiyor ve kendileri kazanırken ülkemize de kazandırmaya başlayacakları bu gizli gücü harekete geçirmek adına, tüm girişimcileri etkinliklerimize bekliyoruz.”

T-Soft Proje Yöneticisi Ömer Arıkan ise konuşmasında “Geleneksel ticaretten elektronik ticarete olan dönüşümün günden güne hız kazandığı günümüzde, 2023 yılında 500 milyar dolar olarak belirlenen ihracat hedefine ulaşabilmek için önemli bir sorumluluk üstleniyoruz. Hizmet verdiğimiz 2000’in üzerinde sanal mağazayı e-ihracat ile buluşturarak, kendi kazanırken ülkesine de kazandıran işletmeler haline getirmek için çalışmaları başlatıyoruz” dedi. Bu konuda 2015 yılı sonunda Ekonomi Bakanlığı’na bir ziyaret gerçekleştirerek, projeyi sunduklarını ileten Ömer Arıkan, Haziran sonunda açıklanacak olan e-ihracat destekleri ile sürecin daha da hızlanacağını ifade etti.

B2CDirect Genel Müdürü Yusuf İbili de konuşmasında şunları söyledi: “Müşteri alışkanlıklarına baktığımız zaman, Cross-Border yani ülke dışından yapılan alışverişlerin büyük paylara ulaştığını görmekteyiz. Avrupa’da 90 milyar dolar, Rusya’da 5 milyar dolar üzerinde işlem hacmine ulaştı. Bu alışverişlerin detaylarına baktığımızda ise satılan her iki üründen bir tanesinin moda & tekstil kategorisinden olduğunu görüyoruz. Klasik ihracatta Türkiye, moda ürünleri konusunda dünyada 3. sırada olmasına rağmen e-ihracatta ilk yüzde bile yer almıyor. e-İhracatın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Klasik ihracatta talep edilen belge tercümeleri, hijyen sertifikası, marka sertifikası, şirket kuruluş dokümanları gibi sayısız evrak işi zorunlu iken e-İhracat yaparken bunların hiç biri ile uğraşmıyorsunuz, üstelik KDV iade hakkına da sahip oluyorsunuz. B2CDirect’in sunduğu entegre ve anahtar teslim çözümler sayesinde siparişleri deponuzdan alıyoruz ve müşterinin kapısında garantili ve onaylı teslimatı sağlanıncaya kadar mikro ihracat işlemlerini, uçak kargosunu, gümrüklemesini, son teslimatı ve diğer tüm gerekli operasyon adımlarını gerçekleştiriyoruz.”

“e-İhracat Zirvesi”  hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz T-Soft'un ilgili web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi e-ticarete ilgili okurlarımız, girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor