Bakan Faruk Özlü: Araştırmacılarımızın Sayısını Arttırmalıyız!

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 49. Akademi Genel Kurulu, The Green Park Hotel Ankara’da gerçekleştirildi. Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda atılan adımlarla iddia ve özgüven sahibi bir ülke haline geldiğini söyledi. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 49. Akademi Genel Kurulu, The Green Park Hotel Ankara’da gerçekleştirildi. Bakan Özlü, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 14 yılda atılan adımlarla iddia ve özgüven sahibi bir ülke haline geldiğini söyledi. Özlü, her alanda olduğu gibi bilim ve teknolojide de çok önemli gelişmelerin yaşandığını, çok sayıda yeni üniversitenin kurulduğunu anlattı.

Üniversitelerdeki öğretim üyesi sayısının artırıldığına ve imkanlarının iyileştirildiğine işaret eden Özlü, kamu, üniversite ve reel sektörün Ar-Ge harcamalarının da artırıldığını söyledi.

Bu dönemde milli gelirin 3 kattan fazla arttığını belirten Özlü, Ar-Ge harcamalarının milli gelir içindeki payının iki katına çıkarıldığını, 2014'te Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının Türkiye tarihinde ilk kez yüzde 1 seviyesini geçtiğini anımsattı Özlü, şunları kaydetti:

"Ancak burada durmayacağız. Ekonomimizi, demokrasimizi, hukuk sistemimizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ülke olarak ekonomik ve sosyal hedeflerimize ulaşmak için bilgi temelli ve teknoloji odaklı bir dönüşüm sağlamalıyız. Daha fazla katma değer oluşturmak için de buna mecburuz. 2023 yılında ihracatımızın yüzde 15'ini yüksek teknolojili ürünlerin oluşturmasını hedefliyoruz. Eğer bunu başarırsak ihracatımız, ithalatımızı yakalayacaktır, belki de geçecektir. Bu yüksek hedeflere ulaşabilmemiz için hayatın her alanıyla ilgili kapsamlı, doğru, rafine bilgilere ihtiyacımız olacak."

Haberin devamını okumak için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=23686&lng=tr

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.418 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, KAMU, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor