8. MÜSİAD Bilim Ve Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu!

MÜSİAD'ın, ülkemizin kalkınması açısından önemli olan ulusal Bilim ve Teknoloji, Politika ve Strateji çalışmalarını takdir ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Bilim ve Teknoloji Ödülleri”nin 8’incisi, 9 Haziran’da MÜSİAD Genel Merkez’de gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu. Detaylar..

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin, ülkemizin kalkınması açısından önemli olan ulusal Bilim ve Teknoloji, Politika ve Strateji çalışmalarını takdir ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Bilim ve Teknoloji Ödülleri”nin 8’incisi, 9 Haziran’da MÜSİAD Genel Merkez’de gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

MÜSİAD Eski Genel Başkan Yardımcısı Nazım Özdemir, MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hakan Altınay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Borat, TÜBİTAK Bilgem Başkan Yrd. Dr. Suat Genç, TÜRKAK Yönetim Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mehmet Akif Özyurt ve Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Arı’dan oluşan jüri tarafından titiz ve şeffaf bir çalışma sonrasında belirlenen ödüller 5 başlıkta kategorize edildi.

MÜSİAD tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Bilim ve Teknoloji Ödülleri,

  • Bilim ve Teknoloji Onur Ödülü,
  • Bilim ve Teknolojide Yol Açanlar,
  • Ulusal Teknolojinin Gelişimine Katkı,
  • Ar-Ge ve İnovasyon Gelişimine Katkı
  • Bilim ve Teknoloji Farkındalığı Oluşturma

kategorilerinde sahiplerini buldu.

Törende, “Bilim ve Teknoloji Onur Ödülü”İTÜ İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Şen, “Bilim ve Teknoloji Farkındalığı Oluşturma Ödülü” Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Dr. Şeref Oğuz, “Ar-Ge ve İnovasyon Gelişimine Katkı Ödülü”nü Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Fikri Işık, “Ulusal Teknoloji’nin Gelişimine Katkı Ödülü”Aselsan A.Ş, “Bilim ve Teknoloji’de Yol Açanlar Ödülü”ODTÜ MikroElektroMekanik Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tayfun Akın aldı.

İlkemiz “Yüksek Ahlak-İleri Teknoloji”

Türkiye’nin her bakımdan kalkınması için 26 yıl önce, “Yüksek Ahlak, İleri Teknoloji” düsturuyla yola çıktıklarını ifade eden MÜSİAD Gnel Başkanı Nail Olpak, “İnsana, hedefine ulaşmak için araçlar lazımdır. Biz de, geleceğin Türkiye’sini, Bilim ve Teknoloji olmadan inşa etmenin mümkün olmadığını biliyorduk. Bu nedenle, ilkemizi “Yüksek Ahlak-İleri Teknoloji” olarak belirledik. Ülkemizde bilim ve teknolojiyi desteklemeye çalışıyoruz, bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Ülkemiz Bu Alanda Dikkate Değer Gelişmeler Kaydetti”

Ülkemizin bu alanda gelişmeler kaydettiğini söyleyen Olpak, “Ar-Ge harcamalarımızın GSYH içindeki payı artıyor. Savunma sanayiinde atılımlar gerçekleştirdik. Milli tankımızı, eğitim uçağımızı, piyade tüfeğimizi yaptık. Bu sene başında Ar-Ge reform paketi yürürlüğe girdi. Geleceğe ilişkin projelerimiz ümit veriyor.” şeklinde konuştu.

“Bilim ve Teknoloji Alanında Kişi ve Kurumları Destekliyoruz”

Gelişmelerin sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını ve bir yol çizilmesi gerektiğini vurgulayan Olpak, “MÜSİAD olarak bu alanda projeler üretiyoruz. Geçtiğimiz sene sektör kurullarımızla VİZYONER zirvesini düzenledik. Yine stratejik sektörlerdeki yüksek teknolojili ürünlerin sergilendiği High-Tech Port projemizi hayata geçirdik. Nisan ayında önde gelen akademisyenlerle Sanayi 4.0 çalıştayını düzenledik. Diğer birçok çalışmalarımızın yanında, bu alanda emek veren kişileri ve kurumları desteklediğimizi göstermek için her sene Bilim ve Teknoloji Ödülleri programını düzenliyoruz.” dedi.

MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Hakan Altınay ise MÜSİAD’ın bilim ve teknolojiyle ilgili her konuda katkı sağladığını her girişimde bulunmaya çalıştığını ve bu konuda her türlü işbirliğine açık olduğunu dile getirerek “Sanayimizi geliştirmeli, büyütmeli ve uluslararası özellik kazandırmalıyız.” diye konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 25.063 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, STK, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor