Bilim Kahramanları Derneği 2015 Genç Bilim İnsanı Ödülleri Verildi!

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve her yıl üç üniversitenin rektörünün ev sahipliğinde yapılan Genç Bilim İnsanı Ödülleri, dördüncü kez sahiplerini buldu. Detaylar haberimizde..

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen ve her yıl üç üniversitenin rektörünün ev sahipliğinde yapılan Genç Bilim İnsanı Ödülleri, dördüncü kez sahiplerini buldu. Ülkemizdeki genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllere, bu yıl farklı il ve üniversitelerden 9 genç bilim insanı değer bulundu. Genç Bilim İnsanları, 9 Haziran 2016 tarihinde Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Bilim Kahramanları Derneği tarafından, her yıl üç farklı üniversite rektörünün işbirliği ile verilen 2015 Genç Bilim İnsanı Ödülleri’nde ödül alan Genç Bilim İnsanları seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmeyle belirlendi. Temel Bilimler ve Mühendislik alanlarına katkıda bulunan, ülkemizde bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki, bilim insanlarına verilen ödüllerde bu yıl 39 ilden 146 başvuru arasından 9 Genç Bilim İnsanı, ödül almaya değer bulundu.

Genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek üzere verilen ödüllerin bu yılki ev sahipleri: Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut oldu.

Akademi ve İş Dünyası Ödül Töreninde Buluştu

Bilkent Üniversitesi’nden Doç Dr. Buğra Gedik, Doç Dr. Engin Durgun ve Yrd. Doç Dr. Özgür Şahin, Abdullah Gül Üniversitesi’nden Doç Dr. Hakan Usta ve Doç. Dr. Vehbi Çağrı Güngör, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Emre Onur Kahya, Koç Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sinem Çöleri Ergen, Gazi Üniversitesi’nden Doç Dr. Mustafa Şahmaran ve Ordu Üniversitesi’nden Filiz Kuralay 2015 Yılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni kazanan isimler oldu.

9 bilim insanına ödülleri 9 Haziran 2016 tarihinde Sabancı Center Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. Sunuculuğunu ünlü oyuncu ve yönetmen Yosi Mizrahi’nin üstlendiği geceye bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetli katıldı.

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, konuyla ilgili şunları söyledi: “2015 Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni süreçlerini, Bilim Kahramanları Derneği olarak, yine üç çok değerli rektörle işbirliği içinde yürüttük. Kendilerine, atadıkları Seçici Kurul üyelerimize, başta törenimize ev sahipliği yapan Sabancı Vakfı olmak üzere, tüm destekçilerimize, gönüllülerimize ve bu özel gecede bizleri yalnız bırakmayan değerli konuklarımıza ne kadar teşekkür etsem azdır.Çağrımız 25.000 bilim insanına erişti. Başvurular, Seçici Kurul tarafından, bilime, bilimin yayılmasına ve bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı filtrelerine göre değerlendirildi. Seçilen bilim insanlarını yürekten kutluyorum.”

Bilim Kahramanları Derneği hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilimkahramanlari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor