Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Açıldı!

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, 26 Mayıs 2016 günü iş dünyası ve girişimcileri bir araya getirdiği etkinlikte faaliyetlerine başladı. Detaylar haberimizde..

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi, 26 Mayıs 2016 günü iş dünyası ve girişimcileri bir araya getirdiği etkinlikte faaliyetlerine başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrenciler, genç mezunlar, girişimciler ve kurumsal şirketlere yönelik çalışmalarına başladığını duyurdu.

Merkezin yöneticiliğini, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm başkanı Prof. Dr. Stefan Koch ve Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören üstlendi. Etkinliğe aralarında Yemeksepeti.com’un kurucusu Nevzat Aydın, Çaycı ve evebirilazım.com’un kurucusu Veysel Berk gibi Boğaziçi mezunu ünlü girişimcilerin yanı sıra, Chapputz isimli geri dönüşüm markasıyla dikkatleri çeken Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Yasin Sert gibi genç kuşak girişimciler de katılarak başarı hikâyelerini anlattılar. Özellikle girişimcilik alanında Türkiye’deki en önemli rol modellerden biri olan Nevzat Aydın’ın maddi ve manevi olarak her desteği vereceğine söz vermesi ve bunu tüm iş dünyası ve mezunlardan talep etmesi oldukça heyecan yarattı.

Prof. Dr. Stefan Koch açılışta yaptığı konuşmasında merkezin girişimciliği aktive edecek kaynakları farkındalık ve eğitim yoluyla geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin girişimcilik eko sistemine değer yaratmak için gerekli tüm kaynaklar arasında köprüler kuran bir platform oluşturacağını söyledi. Prof. Dr. Stefan Koch merkez ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Amacımızı öncelikle öğrencilerimizden başlamak üzere herkesi ve iş dünyasını girişimcilik konusunda bilinçlendirmek olarak belirledik. Bu durum, eğitim, araştırma, bilgi üretimi ve kişilere destek konularında birçok inisiyatifte bulunmayı gerektiriyor. Girişimcilik eğitimi, yeni girişimlerin ve girişimciliğin gelişmesi için kesinlikle gerekli. Ancak bu eğitimin nasıl olması gerektiği konusunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Biz de bu sebeple yalnızca bu eğitimin verilmesi konusunda değil tüm ekosisteme katkı sunacak şekilde bir bilgi üretimi konusunda öncü olmak istiyoruz. Dolayısıyla merkezin çalışmaları şu gibi sorulara cevap arayacak: “Neden bazı insanlar fırsatları yakalamada ve yaratmada bir yeteneğe sahipken bazıları bunu yapmakta geride kalır? Neden bazıları iş fikirlerini ve hayallerini gerçeğe dönüştürmede başarılı iken birçokları bu konuda başarısız olur? Başarılı ve başarısız girişim hikâyelerinden neler öğrenebiliriz? Köklü kurumlar girişimci yapılar ile içeride ve dışarıda nasıl etkili ve verimli bir şekilde çalışabilirler?

Prof. Koch son olarak merkezin uluslararası ve yerel önde gelen üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları ile işbirliği içinde olacağını ifade etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve merkez danışma kurulu başkanı Prof. Dr. Ayşegül Toker ise Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye için önemine ve girişimcilik alanındaki potansiyeline değindi.

Merkezin rolü, misyonu ve neyi amaçladığı üzerine kapsamlı bir sunum yapan Girişimcilik Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Aygören ise Boğaziçi Üniversitesi’nin girişimcilik kültürünü oluşturan temel unsurlardan bahsederek 2000’lerin başından bu yana girişimcilik derslerinin akademik programda yer aldığını vurguladı. Aygören şunları söyledi: “Bu merkez ile dünya ile rekabet edecek yenilikçi şirketlerin Türkiye’den çıkmasına zemin hazırlamak istiyoruz. Bu merkez, bu eforların ilki olmayacak ancak mevcut yapıların çalışmasını güçlendirici ve bu yapıları Boğaziçi Üniversitesi değerleri ile birleştirici bir etkiye sahip olacak. Dolayısı ile Boğaziçi Üniversitesi’nin sağladığı rekabet avantajını kişilerin ve kurumların kendilerine has rekabet avantajına dönüştürmesine yardımcı olmak istiyoruz. Girişimcilik bize göre bir zihin yapısı. Bu zihin yapısına sahip olanlar bulundukları her ortamda statükoyu sorgular, gözlem yapar, fırsatları yakalar, dener, yanılır, öğrenir ve değişim yaratabilir. Bunları yaparken de kısa vadeli çıkarlara değil uzun vadeli değer yaratmaya ve sürdürülebilir olmaya odaklıdır. Daha çok kişinin bu zihinsel değişime ulaşması için ilham, heyecan ve cesaret veren hikayeleri ortaya çıkarmayı ve daha çok paylaşmayı hedefliyoruz.”

Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz girisimcilik.boun.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor