4. Sanayi Devrimi Genç Türkiye Zirvesi’nde Konuşuldu!

YTÜ öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TİM stratejik ortaklığında, “Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği” ana teması ile bu yıl 4. kez düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçe

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi stratejik ortaklığında, “Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği” ana teması ile bu yıl 4. kez düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, 4.’sü düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi’nde Türkiye’nin 81 ili ve komşu ülkelerden binlerce genci misafir etmenin kendileri için büyük bir şeref ve onur olduğunu aktardı.

“Faydalı Ürün Yoksa İnovasyondan Bahsedilemez”

Konuşmasını “Bilim” başlıklı bir sunum eşliğinde gerçekleştiren Rektör Yüksek, dünyadaki değişimin olmazsa olmaz unsurlarının bilim, teknoloji ve insan olduğunu aktardı. Ar-Ge, girişimcilik ve inovasyonun da başarının sırrı olduğunu aktardı.

İnovasyonun yeni fikirleri değer yaratan çıktıları dönüştürme süreci olduğuna işaret eden Rektör Yüksek, bir fikrin yada çalışmanın faydalı ürüne dönüşmemesi halinde gerçek anlamda bir inovasyondan bahsedilemeyeceğini vurguladı.

İnovasyon ve Ar-Ge’de üniversite sanayi işbirliğinin olmazsa olmaz bir faktör olduğunu ifade eden Yüksek,, 2000’li yıllarda başlayan destekler ile teknoparklar, Ar-Ge merkezleri ve üniversite sanayi işbirliği anlamında önemli bir süreç başladığını ve hızlı bir şekilde devam ettiğini anlattı.

Genç Türkiye Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gencturkiyezirvesi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yıldız TTO kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor