Yılın Genç Girişimcisi Oya Okur Erciyeş Seçildi!

İş, siyaset ve ekonomi dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı ‘Yılın Starları’ ödül töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Gecede ‘Yılın Genç Girişimcisi’ ödülünü, Sefamerve'nin kurucu ortağı Oya Okur Erciyeş aldı. Detaylar haberimizde..

İş, siyaset ve ekonomi dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı ‘Yılın Starları’ ödül töreni geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Gecede ‘Yılın Genç Girişimcisi’ ödülünü, Sefamerve'nin kurucu ortağı Oya Okur Erciyeş aldı.

Erciyeş, ABD'den Çin'e kadar dünyanın dört bir yanından insanın katıldığı ve 455 bin 607 oyun kullanıldığı anket sonucunda Yılın Genç Girişimcisi seçildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’dan ödülünü alan Erciyeş yaptığı konuşmada, Türkiye’de kadın girişimci sayısının artması gerektiğini belirtti. Emeklerinin karşılığını bu şekilde almaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Erciyeş, iş dünyasının her alanına kadın elinin değmesi gerektiğini söyledi. Erciyeş kendisini bu ödüle layık gören herkese teşekkür etti.

Erciyeş’in kurduğu Sefamerve markası 4 yılda 4 milyon 600 bin üye sayısına ulaşmayı başarmış nadir markalardan biri. Sefamerve, Mart 2013’te Red Herring tarafından Avrupa’nın en başarılı ilk 100 girişim şirketi arasına girmeyi başarmıştı. Kasım 2013’te ise yine Red Herring tarafından Global Top 100’e girerek dünyanın en başarılı ilk 100 girişimi arasında yer alan Türkiye’nin ilk ve tek e-ticaret sitesi olmuştu. Marka en son Avrupa’da e-ticaret firmalarını temsil eden büyük kuruluşlardan E-commerce Europe’un resmi üyesi olması ve Avrupa Birliği üyesi ülkeler haricinde seçilen tek Türk markası unvanını kazanmasıyla gündeme gelmişti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor