Rektörden Öğrencisinin Girişimine Melek Yatırım Geldi!

Özyeğin Üniversitesi’nin başarılı mezunlarından, Fortune Dergisi’nin “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” ve Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listelerine giren Efe Kethüda’nın son girişimi için, Özyeğin Üniversitesi eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut melek yatırımcı oldu.

Özyeğin Üniversitesi’nin başarılı mezunlarından, Fortune Dergisi’nin 2015 “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. Olan ve 2016 yılında kendi şirketiyle, Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesine giren Efe Kethüda’nın son girişimi için, Özyeğin Üniversitesi eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut melek yatırımcı oldu.

Girişim ayrıca Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Sina Afra, Melih Ödemiş, Bedii Can Yücaoğlu ve Umur Özal’dan 3,5 Milyon TL değerleme ile melek yatırım aldı.

Özyeğin Üniversitesi İşletme Bölümünü burslu olarak okuyan Kethüda, 2011 yılında üniversite eğitiminin bir bölümünde London Schools of Economics’te E-Business & IT Innovations derslerini aldı. Özyeğin Üniversitesi’nde Girişimcilik Master Programını tamamlayarak girişimciliği ve okuldaki çalışmalarından dolayı “Altın Özne” ödülüne layık görüldü. İlk şirketi Staff Outdoor & Training’i 19 yaşında üniversite hazırlık sınıfındayken kuran Efe Kethüda, 2010 yılında teknoloji ve girişimcilik üzerine uzmanlaşmış, etkinlik yönetimi ve etkinlik pazarlaması hizmetlerini sunan KTH Event Agency’nin de kurucusu oldu. Kurulduğu günden bu yana KTH bünyesinde 400’den fazla projeyi başarı ile tamamlayan Kethüda, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda Amerika, İngiltere, İsrail, Kıbrıs ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de etkinlik organize etti. Sektörde edindiği tüm deneyimlerden sonra, tüm etkinlik sektörünün ihtiyacını karşılayacak olan Etkinlikcim.com’u hayata geçirdi ve bu girişimiyle Türkiye’de bir ilk olarak, kendi rektöründen melek yatırım aldı.  2015 Yılında Fortune Dergisi'nin her yıl yayınladığı “40 Yaş Altı 40 Lider Yönetici” listesinde gelecek vaat eden 20 kişi arasında 1. oldu. 2016 yılında da Red Herring’in düzenlediği Avrupa’nın En İyi 100 Şirketi listesinde KTH Event Agency ile kazandı.

Efe Kethüda’nın Sibel Neziroğlu ve Mete Erzincanlı ile birlikte 2015 yılı sonlarında hayata geçirdiği etkinlikcim.com, Türkiye’nin önemli yatırımcılarından Sina Afra, Melih Ödemiş, Bedii Can Yücaoğlu, Umur Özal ve Prof. Dr. Erhan Erkut’tan toplam 3,5 milyon TL değerleme ile melek yatırım aldı.

Özyeğin Üniversitesi eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, aynı üniversitenin öğrencisi olan Efe Kethüda’nın bu girişiminde melek yatırımcı olarak, öğrencisine önemli bir destek sağlamış oldu. Erhan Erkut konu hakkındaki görüşlerini şöyle özetledi: “ Efe, daha işletme lisans programına başlamadan önce yoğun ders dışı etkinlikleri sayesinde hazırlıktan atılmayı, sonra da dışarıdan çalışarak İngilizce yeterlik sınavından geçmeyi başararak iyi bir girişimci olacağının sinyallerini genç yasta vermişti. Efe'nin üniversite sırasında kurduğu KTH etkinlik organizasyonu şirketinin üstün performansını defalarca deneyimleme fırsatım oldu ve Efe'ye girişimcilik serüveninde elimden geldiğince destek olmaya karar verdim. Etkinlikcim.com girişimi kanımca önemli bir talebe cevap verecek. En başarılı girişimler yaratıcı yıkıma neden olan girişimlerdir. Efe ve ekibi de kendi ilk islerini yıkacak bir girişim pesindeler.  Yollarının açık olduğunu düşünüyorum. Hem fikir hem de ekip iyi olunca başarıya ulaşmak mümkün hale geliyor.  Gerisi kan, ter ve gözyaşı.”

Markafoni.com kurucu ortağı Sina Afra melek yatırımcısı olduğu bu girişim hakkında şunları söyledi: “Türkiye'de etkinlik sektörü her yıl büyüyen ve tüm planlama süreçlerinin offline yürütüldüğü büyük bir pazar. Etkinlik planlamak isteyenlerin yaşadığı tüm problemleri çözmek, ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzerine kurulu bu iş modelinde dinamikleri bilen iyi bir ekip olması beni heyecanlandırdı. Ekinlikcim.com’un aldığı yatırım ile pazara farklı bir deneyim sunacağına ve uzun vadede başarılı olacağına inanıyorum.”

MAP Yatırım Direktörü Bedii Can Yücaoğlu ise düşüncelerini şöyle özetledi: “Etkinlikcim.com sektörde tedarikçilerin hizmet kalitesi ile ayrışmalarına imkan sağlayarak, rekabeti sadece fiyat bazlı olmaktan çıkartacak. Ekibin sektör tecrübesi ve vizyonunu gördükten sonra heyecanlarına ortak olmamak mümkün değil.”

Yemeksepeti.com Kurucu Ortağı Melih Ödemiş, “Yaptığım yatırımlarda mevcut ve eski usul işleyen sektörlere, teknoloji sayesinde yepyeni yetenekler ve verimlilik kazandıran girişimlere her zaman öncelik verdim. Etkinlikcim.com tam da bu tarife uyan bir girişim olacak. Üstelik de işin başında bu sektörün her türlü ihtiyacını çok iyi bilen bir girişimcisi var. O yüzden oldukça umutlu ve iddialı olduğumuzu söylemem gerekiyor.” dedi.

Efe Kethüda, Sibel Neziroğlu ve Mete Erzincanlı tarafından kurulan etkinlikcim.com, etkinlik yapmak isteyen herkesin ilgili firmalara kolaylıkla ulaşmasını hedefliyor. Etkinlik yapmak isteyen kurumsal firmalar ile bireysel kişilerin, etkinlikte ihtiyacı olan otel, toplantı salonu, etkinlik mekanı ve destek firmalarını bulabileceği bir pazar yeri olan etkinlikcim.com, kullanıcıların hiç bir ücret ödemeden, etkinlikte ihtiyaç duyacağı tüm firmalara direkt ulaşabilmesini, fiyat teklifleri alıp en uygun olanı seçerek hem zamandan hem de etkinlik bütçesinden tasarruf etmesini sağlıyor. Etkinlikcim.com ile konferanstan düğüne, hatta “babyshower”’a kadar her kategorideki etkinlik kolayca organize edilebiliyor, geliştirilen Etkinlik Planlama Araçları ile herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan Türkiye’nin her yerinde kolayca etkinlik planlaması yapılabiliyor.

Özyeğin Üniversitesi eski kurucu rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut'un melek yatırımcı olduğu girişim hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.etkinlikcim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor