Türk Gençleri NASA’da Ülkemizi Temsil Edecek!

Karadeniz Holding kuruluşu KARPOWERSHIP’ın desteğiyle Özel Alev Lisesi, robotik takımı öğrencileri başarılarını Amerika’ya taşıyorlar. Dünya çapında düzenlenen “Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışmasında Türkiye birincisi olan takım, ülkemizi NASA’da düzenlenecek olan finallerde temsil edecek.

Karadeniz Holding kuruluşu KARPOWERSHIP’ın desteğiyle Özel Alev Lisesi, robotik takımı öğrencileri başarılarını Amerika’ya taşıyorlar.

Dünya çapında düzenlenen “Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması (MATE-ROV)”nda Türkiye birincisi olan takım, ülkemizi NASA’da düzenlenecek olan finallerde temsil etme hakkı kazandı. Ekibin, tüm seyahat masrafları ve bir bölüm teknik ekipman ihtiyaçları Karpowership tarafından desteklendi.

Uzaktan Kumandalı Sualtı Araç Yarışması MATE-ROV bu sene ilk defa Türkiye’de gerçekleştirildi. Gençlerin yaratıcı projelerini sergiledikleri bu yarışma sonucunda Özel Alev Lisesi Türkiye Birincisi seçildi ve ülkemizi temsil etmek üzere 23-25 Haziran 2016 tarihlerinde, Texas Eyaletindeki NASA Johnson Uzay Merkezi’nde Nötr Yüzdürme Havuzun'a davet edildi.

KARPOWERSHIP olarak gençlere destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Harezi, “Karadeniz Holding olarak Karpowership projesi ile enerji alanında bir Türk markası yarattık. Tamamı Türk mühendisler tarafından geliştirilen enerji gemilerimiz dünyanın dört bir yanına enerji sağlıyorlar. Bu da doğru yönlendirilirse Türkiye de büyük inovasyon projelerinin çıkabileceğinin en büyük göstergesi. Karadeniz Holding olarak inovasyona ve yaratıcı düşünceye saygımız sonsuz. Halen sürdürdüğümüz eğitim projelerine ek olarak gençlerimizin yaratıcı yönlerini destekleyecek projelere destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Özel Alev Lisesi Robotik takımı ve NASA'da ülkemizi temsil edecek projesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için haberimizdeki videoyu izleyebilir, ayrıca www.alev.k12.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor