Microsoft Imagine Cup Türkiye Finalisti LadyBug, Seattle Yolcusu!

İlk olarak 2003 yılında, dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen ve dünyanın en büyük öğrenci teknoloji yarışmalarından olan Microsoft Imagine Cup, geçtiğimiz Nisan ayında hayallerinin peşinden giden öğrencilerin birbirinden yaratıcı proje sunumlarına ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

İlk olarak 2003 yılında, dünyanın farklı şehirlerinde düzenlenen ve dünyanın en büyük öğrenci teknoloji yarışmalarından olan Microsoft Imagine Cup, geçtiğimiz Nisan ayında hayallerinin peşinden giden öğrencilerin birbirinden yaratıcı proje sunumlarına ev sahipliği yaptı.

Türkiye finallerinde üç ana kategoriden birinde başvurularını tamamlayan ve jüri ön elemesini geçen takımlar, Inovasyon, Dünya Vatandaşlığı veya Oyun kategorisi için geliştirdikleri projelerini Imagine Cup Türkiye Ulusal Finalleri’nde sunarak bu paha biçilmez atmosfere dahil oldular.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsi öğrencileri Beyza Selvi, Ersin Yıldız, Niyazi Toker ve Haydar Meran’dan oluşan LadyBug’ın okul öncesi çocuklara eğlenirken öğretmeyi amaçlayan AnalytiKids projesi, Imagine Cup Ulusal Finalleri’nde birinci seçilerek Imagine Cup Global Yarı Final’de yarışmaya hak kazandı. Yarı Finallerde ise birçok takım içerisinden Imagine Cup Global Finalleri’ne katılacak takımlar seçildi. Yani, LadyBug Global Yarı Finallere katılarak, Seattle’da gerçekleşecek Global Finaller’e katılmaya hak kazanan takımlar arasına seçildi ve Imagine Cup Dünya Finalleri’nde yarışacak.

AnalytiKids ile Çocuklar Küçük Yaşta Algoritma Mantığını Öğrenecek!

LadyBug’ın Dünya Finalleri’nde yarışacak projesi AnalytiKids, çocukların LadyBug adını verdikleri robotu hareket ettirerek labirenti çözmelerini amaçlıyor. LadyBug’a kart okutarak sağa ve sola hareket etmesini sağlayan projede hedef, robotun doğru şekilde ilerleyerek labirenti tamamlamasını sağlamak. AnalytiKids, çocuklara algoritma mantığını küçük yaşta öğretmenin yanı sıra harita ve tablo kullanımını aşılamak ve başladıkları işi bitirmeleri alışkanlığını kazandırmak gibi faydalar sağlıyor.

Öğretmenlerin AnaltyiKids’i kullanarak öğrenciler arasında yarışmalar organize etmesi ve LadyBug’ın diğer ürünlere göre daha uygun fiyatlı olması da projenin avantajları arasında yer alıyor.

Microsoft Imagine Cup hakkında daha detaylı bilgi eidnmek isterseniz www.imaginecup.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor