Dijital Dünyada Fiziksel Ofislere İhtiyaç Giderek Azalıyor!

Unify, teknolojinin gelecekte iş hayatını nasıl değiştireceğini gözler önüne sermek için yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Sonuçlarda çalışma şekillerinin ve yapılan işlerin gelişen teknoloji ve iş yapma beklentileri ile değişime uğrayacağı net bir şekilde belirtiliyor. Detaylar

E-Marketer raporuna göre, 2016 yılı başında internete bağlanan kullanıcı sayısının 3 milyarı aşması, dünya genelinde tablet kullanıcı sayısının 1 milyarı geçmesi bekleniyor. Raporda, 2019 yılına gelindiğinde, dünyadaki her iki kişiden birinin internete bağlanacağı öngörülüyor. Küresel çapta bağımsız araştırmalar yapan Censuswide tarafından yapılan diğer araştırma ise teknolojinin gelecekte iş hayatını nasıl değiştireceğini gözler önüne seriyor. ABD, İngiltere ve Almanya’dan 9.000 beyaz yakalının katıldığı araştırmada, mobil iş gücünün önemine dikkat çekiliyor. Katılımcıların yüzde 69’u istenilen yerden çalışabilme esnekliğinin önemine değinerek, dijital dünyada fiziksel ofislere ihtiyaç olmadığını belirtiyor.

Belirli aralıklarla anket ve araştırma yaparak Ar-Ge gücünü yeni eğilimlere göre şekillendiren Unify, teknolojinin gelecekte iş hayatını nasıl değiştireceğini gözler önüne sermek için yaptırdığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Censuswide ile koordineli gerçekleştirilen araştırmaya katılanların yüzde 65’i yaptıkları işin 5 yıl içinde aynı kalmayacağını, teknoloji dönüşümü ile kesinlikle değişime uğrayacağını ifade ediyor. Katılımcıların yüzde 35’i mevcut rollerini sürdüremeyeceğini düşünüyor. Sonuçlarda çalışma şekillerinin ve yapılan işlerin gelişen teknoloji ve iş yapma beklentileri ile değişime uğrayacağı net bir şekilde belirtiliyor. Araştırma, her yerden ve her zaman ulaşılabilir olma avantajı sağlayan teknolojiler sayesinde iş süreçlerinin radikal şekilde farklılaşacağını ortaya koyuyor.

Klasik Mesai Dönemi Bitiyor, Çalışanlar Yeniliklere Açık İşletmeleri Tercih Ediyor

Katılımcıların yüzde 69’u istenilen yerden çalışabilme esnekliğinin önemine değinerek geçmişe oranla fiziksel ofis ihtiyacının artık gerekli bir ihtiyaç olmadığını belirtiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 20’si mesailerinin yüzde 50’den fazlasını ofis dışında geçirdiklerini söylerken, yüzde 27’si ofis dışındaki çalışma saatlerinin yüzde 50 oranında olmasını istiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 53’ü ise serbest çalışma modelini tercih ettiklerini belirtirken, çalışmak istedikleri işyerlerinin yeniliklere açık olmasını istiyor.

İş Dünyası Mobiliteye ve Esnek Çalışma Saatlerine Doğru Evriliyor

Mobil çalışma eğilimin giderek arttığı günümüzde kurumlar ve çalışanlar, kendilerini rahat hissettirecek ve özgür kılacak iletişim kanallarını tercih ediyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor