Ülkemizdeki Doğal ve Organik Ürünler Sektörü Exponatura'da Buluşuyor!

Dünya’da ve Türkiye’de her geçen yıl büyüyen doğal ve organik ürünler sektörü, bu yıl 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Exponatura Fuarı’nda bir araya gelecek. Detaylar haberimizde..

Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, dünya genelinde doğal ve organik ürünlere olan talep her geçen gün artıyor. Coğrafi konumu ve verimli toprakları sayesinde Türkiye organik ürün üreticilerinin tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye’deki 1 milyar dolarlık doğal ve organik ürünler pazarında 60 binin üzerinde üretici yer alıyor; ihracat miktarı ise yaklaşık 400 milyon dolar. Dünya’da ve Türkiye’de her geçen yıl büyüyen doğal ve organik ürünler sektörü, bu yıl 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Exponatura Fuarı’nda bir araya gelecek.

Fuar kapsamında doğal ve organik ürün üreticilerini ve distribütörleri buluşturacak “Distributor Buyer Wanted” programının 100 milyon dolarlık iş hacmi oluşturması bekleniyor. Exponatura, katılımcı marka sayısı ve ziyaretçi bazında sektörün Türkiye’de uluslararası çapta gerçekleşen en büyük fuarı olma özelliğini taşıyor.

Tureks Uluslararası Fuarcılık organizasyonu, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl 8.si düzenlenecek olan Exponatura’da doğal ve organik yiyecekler, içecekler, diyabetik ürünler, bitkisel ilaçlar, vitaminler ve bitkisel kozmetik ürünleri gibi birçok ürün grubunun yanı sıra “Bal Yılı” konsepti kapsamında doğal bal çeşitleri ve arıcılık ürünleri de yer alacak. Dört gün sürecek fuar kapsamında; iş fırsatlarını maksimum düzeye taşımak, katılımcılar ve distribütörler için verimli bir iş platformu oluşturmak amacıyla “Distributor- Buyer Wanted Program” organize edilecek.

Doğal ve Organik Ürünler Pazarı Her Yıl Yüzde 10 Büyüyor

Türkiye’de son dönemde çok geniş bir ürün yelpazesine ulaşan doğal ve organik ürünler pazarı, son 10 yıldır çift haneli büyümesiyle dikkat çekiyor. Önümüzdeki 5 yılda meyve-sebze, tekstil, bakliyat, kuruyemiş, meyve suyu gibi farklı kategorilerde her yıl ortalama yüzde 15 ile 35 arasında büyüme öngörülüyor. Üretimin yüzde 90’ının ihraç edildiği iç piyasada dev şirketler de bu alana yatırım yapmayı sürdürüyor. Pazarda gelecek vaad eden ürün gruplarının başında ise bebek gıdaları geliyor.

Hedef 100 Milyon Dolarlık İş Hacmi

Yurtdışından katılımcı ve ziyaretçileri de ağırlayan fuarla ilgili olarak açıklama yapan Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan; “Bu yıl fuarda Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, İran, Çin, Bulgaristan ve Türki Cumhuriyetlerin aralarında bulunduğu birçok ülkeden firmaları ve ziyaretçileri ağırlayacağız. Türkiye’deki şirketlerin her geçen yıl organik ürünlere ilgisi artıyor ve global pazarda yer almak istiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda katılımcılardan aldığımız geri dönüşleri değerlendirerek ürün üreticilerini ve bu ürünlerin dağıtımını yapacak firmaları buluşturacak “Distributor Buyer Wanted” programını hayata geçiriyoruz. Program, distribütörlerle görüşmek isteyen üreticilerin zamandan ve maliyetten tasarruf etmelerini sağlayacak. Sisteme kayıt yapan firmalar birbirlerine randevu vererek fuar esnasında görüşme fırsatı yakalayacak. Program sayesinde bu yıl 100 milyon dolarlık iş hacmi oluşmasını bekliyoruz” dedi.

Exponatura Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz http://exponatura.net/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor