Girişimci Türkiye'nin Ekonomik Büyümesi Balon Değil!

Avrupa Birliği eski Başkanı Romano Prodi’nin ekonomi danışmanı André Sapir, “Türkiye’nin büyümesi, spekülasyonlarla ya da gayrimenkul balonlarıyla değil, dışa açılma, modernize etme becerileri yoluyla elde edildi” dedi. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği eski Başkanı Romano Prodi’nin ekonomi danışmanı André Sapir, “Türkiye’nin büyümesi, spekülasyonlarla ya da gayrimenkul balonlarıyla değil, dışa açılma, modernize etme becerileri yoluyla elde edildi” dedi.

Avrupa Birliği eski Başkanı Romano Prodi’nin ekonomi danışmanı Brüksel Üniversitesi (ULB) ekonomi profesörü André Sapir, Türkiye ekonomisi ile ilgili çarpıcı ve övgü dolu değerlendirmelerde bulundu.

Belçikalı gazeteci-yazar Frédéric Loore’un, uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından hazırlanan ve Le Figaro ile birlikte yayınlanan Turkey Discover the Potential’daki (TDP) yazısında görüşlerine yer verilen ekonomi profesörü André Sapir, Türkiye’nin son 10 yıl içinde önemli reformlara imza attığını belirtti.

André Sapir, kısa vadede öngörülerin daha belirsiz olduğunu; değerlendirme yaparken, iç politik gelişmelerin, mülteciler konusunun, Suriye ve Irak’taki çatışmaların etkilerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Bu faktörlerden bağımsız olarak ve orta vadede, Türk ekonomisinin iyiye gideceğini düşünüyorum” dedi.

“Türkiye Yabancı Yatırımları Çekebildi”

Ekonomi profesörü André Sapir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye, defalarca iyi ve kötü zamanlardan geçti, ama aynı zamanda önemli reformlar da yaptı. Bu reformlar son on yıl içerisinde Türkiye’nin iç ve dış pazarının istikrarlı olarak büyümesini teşvik etti. Büyüme, spekülasyonlarla ya da gayrimenkul balonlarıyla değil, dışa açılma, modernize etme becerileri yoluyla elde edildi. Böylelikle Türkiye yabancı yatırımları kendisine çekebildi. Ayrıca, Brüksel ve Ankara arasında Türkiye’nin üyeliği hakkında uzun süredir yürütülen müzakereler reformların uygulanmasında etki yarattı ve bu reformların çok olumlu sonuçları oldu. Ülke yeni pazarlara açıldı, Avrupalılar yatırımlar gerçekleştirdi. Türkiye, verimli bir döngü yarattı.”

TDP Sayfalarını Yabancı Yazarlara Açtı

Türkiye’nin potansiyelini; ihracatçı sektörler,  turizm ve yatırım bazında dünyaya anlatan Turkey Discover the Potential, saygın yabancı yazarlara ve düşünürlere de sayfalarını açarak tanıtım çalışmalarını güçlendirdi.

Turkey Discover the Potential’ın Le Monde yayınında Aidan McMahon, Frédéric Loore, Jared Kimball, Mailys Charlier, L. Gs, Lauren Nicole Davis, Jean Delphes; Al Ittihad ve The National yayınında Jared Kimball, Aidan McMahon, Darren Black, Gregory McLean; Die Welt ve Welt Kompakt yayınlarında Dr. Birgit Wetzel, Aidan McMahon, Veronika Hartmann, Tobias Von Heymann, Jared Kimball; The Daily Telegraph yayınında Jared Kimball, Jeremy Bowden, Aidan McMahon, Edward Hutchings, Mark Szawlovski, Lauren Nicole Davis, Anastasia Gorlova’ın makalelerine yer verildi.

TDP yayınlarında “bin yıllık çok kültürlü şehir” başlığıyla İstanbul, bölge turizmine önemli bir canlılık getirmesi beklenen jeo-park projesi ile birlikte Bitlis ve Nemrut bölgesi yabancı okuyuculara tanıtıldı.

Bunların yanısıra, tekstilden sağlık sektörüne kadar ekonomik konular, Bodrum’dan Gaziantep’e kadar Türkiye’nin turizm potansiyeli yüksek bölgeleri TDP yayınlarında yer alan yazılarda ele alındı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor