Anadolu Ajansı Darbe Girişiminin Kitabını Hazırladı!

Anadolu Ajansı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap hazırladı. Detaylar haberimizde..

Anadolu Ajansı, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap hazırladı.

Anadolu Ajansı (AA), FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitap hazırladı.

TSK içindeki FETÖ mensubu cuntacı bir grup tarafından başlatılan, ancak milletin de büyük desteğiyle 16 Temmuz'da püskürtülen darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, "tarihi bir belge" niteliği de taşıyor.

Kitapta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ve Türkiye'ye destek açıklamaları da çarpıcı fotoğraflar eşliğinde yer aldı.

Darbe Girişimi Kitabı Vatandaşa Ücretsiz Dağıtılacak

Dünyanın dört bir köşesindeki Türklerin, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerinin de yansıtıldığı kitapta, darbeye direnirken şehit düşenler, yaralananlarla darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlara göre AA infografikleriyle sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olağanüstü hal (OHAL) ilanına ilişkin açıklamalarına da yer verilen kitap hakkında bilgi veren Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milletimizin feraseti ve cesareti, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere siyasi liderlerimizin dik duruşu, medyamızın da örnek kararlılığı ve dayanışmasıyla püskürtülen bu darbe girişimi 'bir daha yaşanmasın' diye tarihe not düşecek bir çalışma hazırladık. Milletimizin bugün yazdığı 'kahramanlık destanı'nın anlatıldığı bu kitap, gelecek nesillerin de bu destandan ders çıkarmasını ve vatanına her zaman sahip çıkmasını sağlayacaktır.

Anadolu Ajansı, kuruluş amacına uygun olarak Kurtuluş Savaşımızda nasıl bu milletin yanında durmuş ve milli mücadeleyi haberleştirmişse, 15 Temmuz darbe girişiminde de milletin yanında gururla durmuş, aynı azim ve cesaretle gelişmeleri takip etmiş ve haberleştirmiştir. Bu vesileyle, tüm muhabirlerimize ve çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum."

AA'nın hazırladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli Türkçe ve İngilizce basılan kitap, halka ücretsiz dağıtılacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor