Türk inşaat sektörünü gelişmesiyle birlikte çok fazla kullanılmaya başlanan iş makineleri başında gelen Ekskavatör makinesi için Türk mühendisler KOSGEB’in AR-Ge desteği yeni bir sistem geliştirdi. Detaylar haberimizde..
Türk inşaat sektörünü gelişmesiyle birlikte çok fazla kullanılmaya başlanan iş makineleri başında gelen Ekskavatör makinesi için Türk mühendisler KOSGEB’in Ar-Ge desteği yeni bir sistem geliştirdi.
Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörleri arasında yer alan inşaat sektörü hızla büyüme ile birlikte yeni iş makinaları ihtiyacı doğuruyor. Daha hızlı ve ekonomik kullanım imkanı sunan yeni iş makineleri ile maliyetler düşürülebiliyor. Bunun için çalışmalar yapan Smart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. KOSGEB’inde desteği ile çok amaçlı Ekskavatör makinası üretti.
Toprak işleri de kullanılan Ekskavatör makinasi vinç, kepçe ve çekme kepçe gibi çeşitleriyle maliyetleri azaltırken yeni üretilen makina ile daha fazla tasarruf yapılacağı belirtiliyor.
Yeni Ekskavatör Makinası İle Verimlilik Artacak
Smart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ali Özgür Günay yeni iş makinası hakkında konuşarak; “6, 8 ve 10 ton olmak üzere çok işlevli ekskavatörün üretimini tamamladık. Bu makine 3 makinenin yaptığı işi aynı anda hızlıca yapabiliyor.” dedi. Patent alınması gereken bir sistem geliştirdiklerine değinen Günay, üretmiş oldukları ekskavatör için bir hidrolik değiştirme mekanizması tasarladıklarını belirtti.
Yerli Üretim Makina İçin KOSGEB Kredisi Kullanıldı
Tamamen yerli üretim olan ekskavatör için KOSGEB’den AR-Ge ve İnovasyon Desteği aldıklarını açıklayan Günay, ekskavatörde toplamda 85 yerli parça kullandıklarına da dikkat çekti. Bu zamana kadar 2 adet üretilen ekskavatörden 1 tanesi satılmış bir tanesi de kiraya verilmiş. Bornova’da fabrikası bulunan Günay, 1 ay içinde toplam 5 tane ekskavatör üretmeyi planladıklarını vurguladı.
AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı'nın Amacı
- Bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesi,
- Teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesi,
- KOBİ’lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve Ar-Ge kapasitesinin artırılması,
- Mevcut Ar-Ge desteklerinin geliştirilmesi,
- İnovatif faaliyetlerin desteklenmesi,
- Ar-Ge ve İnovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarına ihtiyaç duyulması.
AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı hakkındaki daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.