KOSGEB'den aldığı eğitim ve destekle Samsun İŞGEM’de kurduğu “Terapi Kimya ve Kozmetik San. Tic. Ltd. Şti.” ne ait tesiste sıvı sabun ve ıslak havlu üretimi gerçekleştiren başarılı genç girişimci Yeşim Çoban, ‘Q Therapy’ markasıyla, sektöründe hızla ilerliyor. Detaylar haberimizde..
“Anadolu’dan başarı zor çıkar” algısını yıkmak için üç yıl önce yola çıktı, Samsun’da faaliyete geçirdiği markayı bugün dünyaya pazarlıyor.
Almış olduğu, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrasında 2013 yılında Samsun İŞGEM’de kurduğu “Terapi Kimya ve Kozmetik San. Tic. Ltd. Şti.” ne ait tesiste sıvı sabun ve ıslak havlu üretimi gerçekleştiren başarılı genç girişimci Yeşim Çoban, ‘Q Therapy’ markasıyla, sektöründe hızla ilerliyor.
İş hayatına 2002 yılında bir kozmetik şirketinin muhasebe bölümünde atılan Çoban, çalıştığı şirketin tüm bölümlerinde görev alarak, girişimci ruhunu her zaman bir adım daha öne götürdü. Öyle ki, 2012 yılında büyük işler başarabileceğini ve bu sektörde bir marka yaratabileceğini fark ettikten sonra, 2012 yılında tamamladığı KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonrasında 2013 yılında Samsun İŞGEM’de kurduğu tesiste “Q Therapy” markasıyla, aylık 900 ton sıvı sabun ve 720 bin paket ıslak havlu üretmeye başladı. 2014 yılında ise KOSGEB’den almış olduğu Girişimcilik Desteği ile yatırımlarına devam etti.
Girişimci Yeşim Çoban, Marka hayalini gerçekleştirerek sıvı sabun ürünü ile piyasaya girdi. Ardından ıslak havlu tesisini kurarak ıslak havlu üretimine geçti. Islak havlu tesisini kurduğunda tek makine ile üretime başlamış, şimdi ise 3 makine ile hizmet vermeye devam ediyor. 2016 yılında da ürün gamına gazlı oda spreyini ekleyerek, Ar-Ge çalışmalarına da hız verdi.
İşletme Sahibi/Ortağı Yeşim ÇOBAN, "Tüketici ilk alımını görselliğe ve fiyata dayalı olarak yapar, aynı tüketici ürünü ikinci kez alırsa bu kalitesinden memnun kaldığı içindir. Çok şükür kısa zamanda bunu başardığımızı görüyor ve daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz" dedi
2014 yılında 500 bin liralık makine yatırımı yapan şirket, bu yıl yine 500 bin lira yatırım yapmayı ve ayrıca Kalite kontrol ve Ar-Ge Laboratuvarı oluşturmayı planlıyor.
İşletme yetkilisi Çoban, bulunduğu tesisin, yeni yatırımlara ihtiyacı olduğunu ve bu konuda devletten destek beklediklerini belirterek, “Tesisimizde aylık 900 ton sıvı sabun ve 720 bin paket (96’lık) ıslak havlu üretiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz ortaklığın ardından büyümeye devam eden şirketimiz 2016 itibariyle ihracata yöneldi. İran, Irak, Gürcistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne numune gönderdim ve karşılaştığımız olumlu tepkilerden de oldukça memnunuz. Bu yıl ayrıca, camsil, oda kokusu, duş jeli, kağıt havlu, peçete ve tuvalet kağıdı da üretmeyi planlıyoruz. Markalaşma yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Ayrıca, Türkiye’de A tipi denilen market ve süpermarketlere direkt olarak satış yapıyoruz. Daha küçük ölçekli marketlere ise, bayiler üzerinden satış yapıyoruz. Kurduğumuz satış ağı ile bugün tüm Türkiye’ye satış yapabiliyoruz” dedi.
KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.