Düşün Taşın Derneği Sosyal Girişimci Olmak İsteyen Genç DEHA’lar Arıyor!

Düşün Taşın Derneği, yeni sezonda; yeni ekip, yeni hedefler, yeni organizasyonlar ve ülkemizin geleceğine değer katacak projelere imza atmak için “Ben de varım” diyen, Genç, DEHA’larını arıyor. Detaylar haberimizde..

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri sıra dışı sosyal girişimcilik projeleri ve yüzden fazla etkinlik ile gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkması için çalışmalar yapan Düşün Taşın Derneği, yeni sezonda; yeni ekip, yeni hedefler, yeni organizasyonlar ve ülkemizin geleceğine değer katacak projelere imza atmak için “Ben de varım” diyen, Genç, DEHA’larını arıyor.

7 yıldır gerçekleştirdiği projelerle binlerce gence ulaşan Düşün Taşın Derneği; binlerce çocuğun kalbine dokundu ve yüz binlerce sayfa kitabın okunmasına vesile oldu. Akademisyenler, iş adamları, gazeteciler, STK liderleri ve yazarlar ile gerçekleştirdiği entelektüel sohbetler ile gençlerin bilgi birikimlerini arttırmaya çalıştı. Ayrıca düzenlediği kitap yardım kampanyaları, Çocuk Kitap Okuma Günleri, İstikrar Buluşmaları, eğitimler, liselere yönelik gerçekleştirdiği projelerle gençlerin neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdi.

Düşün Taşın Derneği ekibi içerisinde yer alan gençler, yaptığı farkındalık projeleri ile hem kendini geliştirdi, hem de toplumsal değer üretimine katkı sağladı. Düşün Taşın Derneği "Üniversite Temsilcisi" olarak çalışmaya başlayan Merve Çelikkaynak, derneğin önce üyesi, sonra Denetim Kurulu Üyesi, kısa bir zaman içerisinde de Çocuk Dünyası Ekip Liderliği görevlerini üstlendi. Merve Çelikkaynak, 5 yıllık gönüllülük çalışmasında ekibi ile birlikte 20 Çocuk Kitap Okuma Günleri, 10 tane Düşün Taşın TV üzerinden canlı yayınlanan İkinci Üniversitem programını gerçekleştirdi. Mezuniyetinden sonra iş hayatına atılan Çelikkaynak hem gönüllülük çalışmalarına hem de iş hayatına devam ediyor.

Şuan Düşün Taşın Derneği Genel Sekreterlik görevini üstlenen İsmail Ünlü ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik öğrencisi iken dernek ile tanışmış ve 7 yıldır derneğin tüm kademelerinde görev alarak hem gönüllü çalışmalarda bulunmuş hem de gerçekleştirdiği projeler ile sıra dışı bir kariyere imza atmış.

Düşün Taşın Derneği ekibini; donanım sahibi olmak isteyen, eğitime, gelişmeye önem veren, heyecanını harekete dönüştüren, aktif ve girişimci gönüllü yol arkadaşları ile daha da genişletmek istyor.

Eğer "SİZ" de yeni ekip, yeni hedefler, yeni organizasyonlar ve ülkemizin geleceğine değer katacak projelere imza atmak için istiyorsanız “Ben de varım” diyerek "Düşün Taşın Derneği"nin yeni sezonunda aktif olarak çalışmalara katkı sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin “En Donanımlı 100 Genci” olma yolunda Düşün Taşın Derneği ile birlikte çalışmak, derneğin projelerinde gönüllü görev alarak değer üretmek istiyorsanız üniversite öğrencisi veya profesyonel çalışan olarak aşağıdaki alanlardan birinde Düşün Taşın Derneği'ne destek verebilirsiniz.

İşte Destek verebileceğiniz Konular

  • Grafik Tasarımında Etkili Dokunuşlar Yapan
  • Video Çekmeye ve Montaja Meraklı
  • Fotoğraf Çekmeyi Seven
  • Çocuklarla İlgili Çalışmalar Yapan
  • Eğitim-Sosyoloji-Edebiyat Alanlarında Akademik Çalışma Yapan
  • Sanatsal (Drama, Tiyatro, Müzik) Alanlarda Yetenekli
  • Organizasyonel İşlerde Görev Alabilecek
  • Kurumsal İletişim Alanında Çalışmalar Yapan
  • Sponsorluk ve Kaynak Geliştirme
  • Dergi İçerik Ekibinde Görev Alacak
  • Sosyal Medya Yönetimi Yapabilen

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

Başvuruların Başlangıcı: 9 Ağustos 2016 Salı
Başvuruların Bitişi: 21 Ağustos 2016 Pazar Saat 23:59
İlk Mülakatlar: 22 – 23 Ağustos 2016
Son Mülakatlar: 29 – 30 Ağustos 2016

Düşün Taşın Derneği Hakkında

Düşün Taşın Derneği, 12 Ocak 2010 tarihinde kurulmuş, temelleri 2006 yılında üniversiteli 8 genç tarafından atılmış olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar yüzlerce etkinlik düzenleyen dernek, "Toplu Kitap Okuma Günü" kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü büyük bir genç kitle ile çalışmalarına devam etmektedir.

Unutmayın, Son başvuru tarihi 21 Ağustos 2016 Pazar Saat 23:59.

Düşün Taşın Derneği ve çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.dusuntasin.org.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerinizi ise buradaki başvuru formunu doldurarak gerçekleştirebilir, sorularınız için ise  0212 501 49 87 numaralı telefondan ve dusuntasin@dusuntasin.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Haberimizi üniversite öğrencisi veya profesyonel çalışan olarak destek vermek isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor