Bakan Özlü'den Sanayicilere Çağrı: Yatırım Planlarınızı Erkene Çekin!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler Türkiye'de Üretenler" toplantısında iş adamlarına seslendi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Sanayi Odası'nın düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler Türkiye'de Üretenler" toplantısında iş adamlarına seslendi.

Bakan Faruk Özlü, gerek hükümetin gerekse bakanlığın yapacağı çalışmalarla, yatırımcının önünü açmaya devam edeceklerini belirterek, "İş dünyamızı, planladıkları yatırımları normal takviminden daha erkene çekmeye çağırıyorum" dedi.

Özlü, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından Swiss Otel'de düzenlenen "Türkiye'ye güvenenler, Türkiye'de üretenler" başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, böyle bir dönemde, böyle bir organizasyonu gerçekleştiren İSO'ya ve toplantıya katılan iş adamlarına teşekkür etti.

15 Temmuz ve sonrasında yaşananların herkesin içindeki sorumluluk duygusunu çok daha üst seviyeye taşıdığını dile getiren Özlü, artık bu aziz millete yakışan bir Türkiye inşa edilmesi gerektiğini, salonda bulunan herkeste bu iradenin mevcut olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 14 yılda gerçekleştirdiği başarılarda, özel sektör ile hükümetler arasındaki uyumun çok önemli bir rolü bulunduğunu kaydederek, Türkiye'nin daha fazla yatırım çekmesi, daha fazla ihracat pazarına açılması, daha fazla ve daha nitelikli üretim yapması için hep birlikte yoğun bir gayret gösterdiklerini anlattı.

Böylece millete büyük başarılar yaşattıklarını ve ekonomide tarihi rekorlara imza attıklarını dile getiren Özlü, "Bundan sonra da aynı uyum ve işbirliği içinde, Türkiye'ye yine tarihi başarılar yaşatacağız. Bu hükümet kurulduğu andan itibaren, iş dünyasının ve yatırımcının önüne turkuaz halı serileceğini açıkça ve sık sık ifade ettik. Bu irademizi yüzde yüz bir şekilde koruyoruz" diye konuştu.

Özlü, darbe girişiminin hemen öncesinde ve sonrasında hayata geçirdikleri reform niteliğindeki düzenlemelerin bu iradenin açık birer ifadesi olduğunun altını çizdi.

Burada durmayacaklarını, iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye bundan sonra da devam edeceklerini vurgulayan Özlü, bundan sonraki sürecin daha iyi, kolay ve hızlı ilerleyeceğini aktardı.

"Daha Yüksek Katma Değerli Ürünler Üretmeliyiz"

Özlü, Türkiye'nin halihazırda dünyanın önemli üretim üslerinden olduğunu belirterek, "Ancak biz, Türkiye'yi, dünyanın önemli teknoloji üslerinden biri haline de getirmeyi hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

İhracatı artırmak için, daha yüksek katma değerli ürünler üretmek durumunda olduklarının altını çizen Özlü, yüksek katma değeri ise Ar-Ge, tasarım, markalaşma gibi araçlarla gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Özlü, bu alanlarda kendilerini geliştirdikleri ölçüde, gelir seviyelerini daha hızlı bir şekilde yukarı çekebileceklerini dile getirerek, imalat, hazır giyim gibi bazı sektörlere ilişkin karlılık oranlarından bahsetti.

"Yaptığımız her analizde, ihracat, Ar-Ge ve tasarım yapanların, yüksek teknolojili sektörlerde bulunanların, daha büyük ölçekte üretim yapanların daha karlı olduğunu görüyoruz" diyen Özlü, çalışmalarında bu gerçekleri göz önünde bulundurduklarını bildirdi.

Ar-Ge Destekleri

Özlü, bu hafta içinde ikincil mevzuatını yayınladıkları Ar-Ge Reform Paketi ile Ar-Ge desteklerini çok daha etkin hale getirdiklerini belirterek, tasarım faaliyetlerini de destek kapsamına aldıklarını aktardı.

Yatırımcılar için çok önemli bir konu olan Sınai Mülkiyet haklarıyla ilgili kanun tasarısını ekim veya kasım ayında yasalaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Özlü, üzerinde çalıştıkları Üretim Reform Paketi ile uygun yerlerde, uygun şartlarda yatırım yerleri oluşturacaklarını, yatırımın önündeki yükleri daha da azaltacaklarını anlattı.

Özlü, dördüncü sanayi devrimine yönelik hazırlıklarının devam ettiğine değinerek, "Önümüzdeki dönemde, sensör teknolojileri, yapay zeka, bulut bilişim, büyük veri, otomasyon gibi sektörler, tüm dünyada ön plana çıkacak. Biz de hem bu teknolojileri ülkemizde geliştirmek hem de sanayicilerimizin üretimde bu teknolojileri kullanmasını sağlamak üzere model ve mekanizmalar geliştireceğiz" diye konuştu.

"Planlanan Yatırımları Takviminden Erkene Çekin"

Özlü, gerek hükümetin gerekse bakanlığın yapacağı çalışmalarla, yatırımcının önünü açmaya devam edeceklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, 15 Temmuz sürecinden büyük bir güçle, moralle, enerjiyle çıktı. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de daha fazla ve daha nitelikli, teknoloji-yoğun yatırım yapıldığına hep birlikte şahit olacağız. Konuşmamın sonunda, darbe girişiminde ve sonrasında, milletimizle birlikte, çok başarılı bir sınav veren iş dünyamızı yürekten tebrik ediyorum. İş dünyamızı, planladıkları yatırımları normal takviminden daha erkene çekmeye çağırıyorum. En küçük esnaftan en büyük holdinge kadar tüm iş dünyamızı daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye, daha çok kazanmaya çağırıyorum."

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor