YBA Geleceğin Liderlerini ve İş Adamlarını Arıyor! Yoksa O Sen Misin?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekliyor ve geleceğin iş adamlarını yetiştiriyor. Detaylar haberimizde..

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekliyor.

Genç MÜSİAD’ın 25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan, özgüveni yüksek, hedefleri olan, kararlı, girişimci, yeniliklere açık, ahlaki disipline önem veren bireylerin iş hayatına atılmadan önce kendilerinde bulunması gereken donanımları sağlamayı hedeflediği Young Business Academy (YBA) projesi Ekim ayında hayata geçiyor.

Başvurular 20 Eylül'e Kadar Uzatıldı!

Son başvuru tarihi 9 Eylül olan YBA'nın başvuruları 20 Eylül 2016 tarihine kadar uzatıldı. “Young Business Academy” projesi ile iş dünyasına kaliteli lider ve işadamlarının kazandırılması hedefleniyor.

YBA Projesi ile üniversite okuyan vizyon sahibi gençler, Türkiye ve Dünya çapında tanınmış alanında uzman, CEO, girişimci ve yöneticilerin eğitmen olarak yer alacağı projede bir araya gelme fırsatı bulacaklar.

2 aylık özel bir eğitim sürecinden geçecek olan YBA öğrencileri projenin ikinci aşaması olarak Workshop’lar ile uygulamalı bir şekilde kendilerini geliştirecekler. Projenin üçüncü aşamasında ise “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne katılarak girişimcilik yolundaki ilk adımlarını atmış olacaklar.

Projenin dördüncü aşamasında 10 CEO’nun katılım göstereceği CEO zirvesi ile “Diploma Törenini” gerçekleştirecek. Projenin son aşamasını ise “24 Çok Geç” ile staj programı oluşturacak.

YBA'dan mezun olan öğrenciler; MÜSİAD üyesi işyerlerine isterlerse stajyer olarak üç aylık yaz dönemi veya okul dönemi olmak üzere iki farklı şekilde yerleştirilebilecekler. Bu sayede öğrenciler teorik bilgilerini pratiğe dökebilme şansını elde edebilecekler.

Young Business Academy Eğitim Başlıkları
Dünya’da Gelecek: Gelecekteki ekonomi ve ticaretin nerelere ulaşacağını, akıllı sistemleri, robot sistemlerini, dijital dünyada ekonomisinin gelişimi ve nereye gittiği, uluslararası ticaretin gelecekteki alacağı durumlar.
Yeni Nesil Girişimcilik: Yeni girişimlerde yapılması gerekenler, gelişen dünyada girişimcilik, girişimciliğin yeni boyutu startuplarda yaşanan sıkıntılar ve girişimcilikte profiller, serbest ve kurum içi girişimcilik modelleri.
Yeni nesil Satış ve Pazarlama: Yeni nesil pazarlama teknikleri, satışın ipuçları, reklam ağ pazarlaması, nöropazarlama, içerik pazarlaması, dijital pazarlama, kurumsal pazarlama stratejileri, müşteri alışkanlıkları.
Teknolojinin Geleceği: Teknoloji’nin geleceği nokta, yapay zeka, akıllı veri, veri madenciliği gibi dünya üzerinde konuşulanların öğretileceği panel.
Uluslararası Ticaret: Dış ticaretin mevzuatı ve püf noktaları, e-dış ticaret, yerel ve uluslararası pazar piyasa araştırmaları, B2B katılımları ve uygulamaları, pazarlama, dış ticarette müşteri bulma yöntemleri.
*Not: Eğitimler haftasonları İstanbul Şehir Üniveritesi'nde gerçekleştirilecektir.

Ayrıca Eğitimler arasında;

Workshop olarak; Fikir Kampı, 3d Yazıcı Operatörlüğü, Rasperry Pi ile Yazılım ve Mobil Yazılım eğitimleri gibi workshoplar ile uygulamalı öğrenim sağlanacak.

Unutmayın, Young Business Academy Ekim ayında başlıyor. Son başvuru tarihi: 20 Eylül 2016!

Young Business Academy hakkındaki daha detaylı bilgiye youngbusinessacademy.org adresinden ulaşabilir, Başvuru işlemlerinizi ise web adresinde yer alan formu doldurarak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi geleceğin liderleri ve iş adamları arasında kendini görebilen 25 yaş altı üniversite öğrencisi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor