Dünyada çapında büyük ilgi gören Startup İstanbul, rekor başvuru alan dördüncü yılında, dünyanın en önemli internet vizyonerlerini ve farklı ülkelerden girişimcileri İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor. Detaylar Haberimizde..
Girişimcilik ekosistemine kattığı yeni internet girişimleri ve internet sektörünün geleceğine yön veren konuşmacılarıyla geçtiğimiz üç yıla damgasını vuran Startup İstanbul, rekor başvuru alan dördüncü yılında, dünyanın en önemli internet vizyonerlerini ve farklı ülkelerden girişimcileri İstanbul’da buluşturmaya hazırlanıyor.
Birçok uluslararası kuruluş tarafından Avrasya bölgesinin en önemli yeni dijital ekonomi etkinliklerinden biri olarak gösterilen Startup İstanbul, 6-10 Ekim 2016 tarihleri arasında ABD, Avrupa, Asya ve Afrika’dan gelecek yüzlerce girişimci ve yatırımcının katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek.
Dünyada çapında büyük ilgi gören Startup İstanbul, dördüncü yılında 135 ülkeden 25 bin başvuruya erişti. Startup İstanbul’a başvuruların açıldığı Mayıs ayından bu yana yaklaşık 25 bin başvuru alındı. Bu 25 bin başvuru tek tek değerlendirildi ve ön elemeyi geçen 4.085 girişimin 2.139’uyla online görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda kısa listeye kalan 428 girişimin 100’ü ise İstanbul’da gerçekleştirilecek ve Avrasya’nın en önemli dijital ekonomi etkinliklerinden biri olan Startup İstanbul’a katılmaya hak kazandı.
Pakistan ve Nijerya’dan Türkiye’ye İlgi Büyük
Bölgesinde model bir ülke olan Türkiye, özellikle Asya ve Afrika’da bulunan girişimcilerin hayallerini süslüyor. Startup İstanbul’un bu yıl aldığı 25 bin başvurunun yüzde 19’u Pakistan’dan gelirken bunu yüzde 16 ile Nijeryalı girişimciler takip etti. Başvurunun en çok alındığı üçüncü ülke yüzde 14 ile Hindistan olurken Gana, Kenya ve Cezayir’li girişimciler de Startup İstanbul’a yoğun ilgi gösterdi.
“İstanbul’un Girişimcilik Merkezi Olması Gerekiyor”
Startup İstanbul’u düzenleyen erken aşama yatırım şirketi ve girişim hızlandırıcısı Etohum’un Kurucusu Burak Büyükdemir konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceğimiz Startup İstanbul’a tüm dünyadan gelen yoğun ilgi bizi çok mutlu ediyor. Aldığımız rekor başvuru Startup İstanbul’un bölgenin en önemli etkinliklerinden biri olduğunu bir kez daha bize gösterdi. Türkiye’nin girişimcilik alanında bölgenin model ülkesi olması gerçekten çok kolay. Özellikle yabancı girişimcilerin ve yatırımcıların ülkemize ilgilisi çok büyük. Bu fırsatı kaçırmamalı, girişimcilere gerekli imkanı tanımalı, ekonomimizi üreteceğimiz yüksek teknoloji ve bu topraklardan çıkartacağımız başarılı internet girişimleri ile büyütmeliyiz.”
6 Ekim 2016 Perşembe günü başlayacak olan etkinlikte girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken bu ekosistemin daha da gelişmesi için yeni çözüm önerilerini de ortaya koyacak.
Etkinlikte Doğan Online’nın Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in yanı sıra katılımcılarla buluşacak girişimcilik ekosisteminin önemli isimleri şöyle sıralanıyor: Hubspot’tan Sam Mallikarjunan, Yazar Elmira Bayrasli, Kaust’tan Ozan Sonmez, CBA’dan Kaushal Choskshi, Executive Joy’dan R. Michael Anderson, Rubicon VC’den Andrew Romans, IBM Cloud Başkan Yardımcısı Maged Wassim, The Lean Brand kitabının yazarı Jeremiah Gardner, Test my Pitch’ten Bill Kenney, Y Combinator’dan Adora Cheung, Andreessen Horowitz ortaklarından Matt Spence, 500 Startups girişim ortaklarından Arjun Arora, ‘Startup Rising' kitabının yazarı Christopher Schroeder, Google Partner Lead - VCs and Startups Sharif El-Badawi ve CNN Türk’ten Cüneyt Özdemir.
10 Ekim 2016 Pazartesi günü Volkswagen Arena’da muhteşem bir final ile son bulacak Startup İstanbul’da, internet ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri, bilgi ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşırken girişimciliğe dair pek çok konuyu masaya yatıracak.
Startup İstanbul etkinliği hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için www.startupistanbul.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi ekosistemimizdeki girişimci ve girişimci adayı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.