Prensler ve Lordlar 7. Boğaziçi Zirvesi'nde Buluşacak!

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde düzenlenecek olan “Boğaziçi Zirvesi”nin 7’ncisi 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl Cumhurbaşkanlığı yüksek himayesinde düzenlenecek olan “Boğaziçi Zirvesi”nin 7’ncisi 29 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan zirve, 6 yılın toplamında yaklaşık 10 bin konuşmacı ve izleyicisi olan devlet ve iş dünyasının önde gelen liderlerini ağırladı. İstanbul’da yapılacak olan “Boğaziçi Zirvesi” bu yıl 90 ülkeden devlet başkanı, başbakan, bakanlar ve iş insanlarını ağırlamaya hazırlanıyor. Bankacılık ve Finans, Telekomünikasyon ve IT, Enerji, İnşaat, Ulaştırma ve Savunma Sanayi sektörlerinde gerçekleştirilecek B2B görüşmelerle yeni iş fırsatlarının adresi olacak “Boğaziçi Zirvesi”, düzenlenecek 15 panelle de “Spor Endüstrisinin Geleceği”nden “Akıllı Şehirler ve Yönetimi”ne kadar birçok konuda katılımcıları bilgilendirecek.

İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Boğaziçi Zirvesi” için geçtiğimiz yılki zirveden beri 20 ülkede çalışmalar yaptıklarını belirten Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, “Boğaziçi Zirvesi her geçen yıl güçlenerek büyüyen ve sadece bölgeye değil Dünya’ya hitap eden bir etkinlik. Bu yıl 7.’si düzenlenecek olan Boğaziçi Zirvesi, makro düzeydeki ekonomik ve sosyal sorunları çözmek için bugünün ve yarının liderleri için bir toplanma noktası haline geldi. Devlet, girişimciler, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri özel bir odaklanmayla, mevcut sorunları, potansiyel çözüm ve gelecekteki fırsatları tartışmak için bir araya gelecek” dedi.

Prensler ve Lordlar da Bu Zirvede Buluşacak

Ülkelerine ve Dünya’ya yön veren insanların bu yılki zirvede buluşacağına değinen Özgencil, “Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre zirve adına çok daha fazla zorlandığımız bir yıl oldu. Yurt dışında Türkiye adına yapılan bir kara propaganda vardı. Ve biz bu sene içerisinde gittiğimiz 12 ülkede öncelikle ülkemizin onların basın ve yayından takip ettikleri gibi olumsuz bir durumda olmadığını, Türkiye’de büyümenin hızla devam ettiğini ve bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu anlattık. İngiltere’de Lordlar Kamarası’yla Suudi Arabistanlı prensler ve Suudi şirketlerin önde gelen CEO’ları ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden istediğimiz sonuçları aldık. Prensleri ve Lordları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seneki zirvemizde de ağırlayacağız” dedi.

Suudi Arabistan’ın bu sene odak ülke olduğuna vurgu yapan Özgencil, “Zirve’nin bu seneki odak ülkesini petrol fiyatlarının düşmesiyle özel sektör yatırımlarına daha çok ağırlık vermeye başlayan Suudi Arabistan olarak belirledik. Bundan yaklaşık bir ay önce Suudi Arabistan’ın en etkili think tank kuruluşları İngiltere’de bir toplantı yaptı. 30 yıl sonra Suud sanayisinin nerede olacağını Cambridge Üniversitesi’nde tartıştırdı; üç gün süren bu toplantıyı Cambridge Üniversitesi davetlisi olarak biz de izledik. Bu seneki hedef ülkemiz Suudi Arabistan ve bu bizim KOBİ’lerimiz için büyük avantaj oluşturuyor. Suudi Arabistan yatırım yapmak için buraya geliyor” diye konuştu.

Zirve’ye katılacak olan isimlerin önemine de değinen Özgencil, "Arnavutluk devlet başkanı, Dağıstan devlet başkanı, Tacikistan devlet başkanı, Amerika, Rusya, Endonezya, Malezya, Japonya gibi birçok ülkeden bakan ve CEO düzeyinde katılımcılar bekliyoruz. Ayrıca TAG Org. Kurucusu Talal Abu Ghazaleh, Katar Eski Başbakan Yrd. Ve Enerji Bakanı Abdullah Bin Hamad Al Attiyah, Amerikan Enerji Bakanlığı Enerji Güvenliği Direktör Yrd. Carmine Difiglio, Salam International Bşk. Yrd.  Ürdün Hussam Abu Issa, Pakistan Eski Başbakanı Shaukat Aziz,  Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, gibi önemli isimler katılacak" dedi.

Boğaziçi Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bogazicizirvesi.org ve www.uipistanbul.org web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor