Geleceğin Şehirleri Proje Pazarı İstanbul’da Düzenlendi!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye için Ufuk2020” Projesi kapsamında TÜBİTAK, 30 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Intercontinental Otel’de uluslararası katılımlı “Geleceğin Şehirleri (Cities of the Future)” Proje Pazarı etkinliğini düzenledi. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye için Ufuk2020” Projesi kapsamında TÜBİTAK, 30 Eylül 2016 tarihinde İstanbul Intercontinental Otel’de uluslararası katılımlı “Geleceğin Şehirleri (Cities of the Future)” Proje Pazarı etkinliğini düzenledi.

Uluslararası Proje Pazarı Etkinliği 300’e yakın Avrupalı ve Türk araştırmacı ve özel sektör temsilcisini

  • Doğa Temelli Yöntemlerle Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler,
  • Akıllı Kentler ve Toplumlar,
  • Döngüsel Ekonomi,
  • Enerji Verimli Yapılar,
  • Avrupa Yeşil Araçlar Girişimi,
  • Geleceğin Fabrikaları

alanlarına yönelik proje ortaklıkları geliştirmek ve birebir görüşmeler sağlamak için bir araya getirdi.

“Geleceğin Şehirleri” Proje Pazarı etkinliği sayesinde Türk akademisyenler, özel sektör temsilcileri, belediyeler ve diğer kamu kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları, fikirleri ve uzmanlık alanları doğrultusunda Avrupa’dan katılımcılarla Ufuk 2020 Programı kapsamında iş birliği yapma fırsatı yakaladı. 25 farklı ülkeden katılımcılar, Türkiye’den araştırmacı/kurum temsilcileri ile sürdürülebilir iş birliği ve projelere katılım fırsatlarının değerlendirilmesi konularında birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

Etkinlik, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin’in, Türkiye’nin Ufuk2020 Programı’ndaki potansiyeli, başarısı ve ulusal düzeyde TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olan ödül ve destek programları hakkında gerçekleştirdiği ayrıntılı açılış ve hoşgeldiniz sunumu ile başladı. Devamında ise Merkezi Finans ve İhale Birimi Direktörü Emine Döğer ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Vekili Gabriel Munuera Vınals birer açılış konuşması yaptı.

TÜBİTAK kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor