MÜSİAD'ın gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim projesi başlattı. Geleceğin lider ve işadamlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Young Business Academy (YBA), 1 Ekim Cumartesi günü İstanbul Şehir Üniversitesi’nde tüm heyecanıyla başladı. Detaylar
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, üniversite öğrencilerine yönelik eğitim projesi başlattı. Geleceğin lider ve işadamlarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Young Business Academy (YBA), 1 Ekim Cumartesi günü İstanbul Şehir Üniversitesi’nde tüm heyecanıyla başladı.
Genç MÜSİAD’ın 25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan, özgüveni yüksek, hedefleri olan, kararlı, girişimci, yeniliklere açık ve ahlaki disipline önem veren bireylerin iş hayatına atılmadan önce kendilerinde bulunması gereken donanımları sağlamayı hedeflediği Young Business Academy (YBA) projesi, 1 Ekim Cumartesi günü Şehir Üniversitesi’nde düzenlenen programla başladı. YBA’ya başvuru yapan binlerce kişi arasından seçilen 150 kişi, eğitimlere katılarak girişimcilik yolundaki belki de ilk adımlarını atma fırsatına sahip oldular.
YBA Projesi ile üniversite okuyan vizyon sahibi gençler, alanında uzman, CEO, girişimci ve yöneticilerin eğitmen olarak yer alacağı projede bir araya gelme fırsatı bulacaklar. Açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, “Hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Eminim ki bu sıralarda oturan kardeşlerimiz ileride ticarete ve ülke ekonomisine katkı sağlayan önemli konumlarda olacaklar. Bu sıralarda projeleriniz için önemli adımlar atacaksınız. Belki yanınızda oturan arkadaşlarınızla güzel ortaklıklar kuracaksınız. Bu nedenle bu sıralar sizin için önemli fırsatlar doğuracak. Bizim yıllardır yanlış yansıtılan “Girişimcilik” kavramını değiştirip, üreten bir toplum haline gelmemiz gerekiyor. Girişimcilik kavramını doğru bir şekilde yaşayabilmeli ve doğru bir şekilde aktarabilmeliyiz. Girişimcilik franchising açmak gibi algılanıyor. Hadi üretelim diyenlerin sayısı oldukça az. Bizim ülke olarak gelişmiş ülkelere göre daha geride kalmamızın en büyük nedeni bu algıdır. Bizim bu algıyı değiştirip artık üretmeye başlamamız gerekiyor. Eğitim süreci boyunca eşsiz isimler ile bir araya geleceksiniz. Bu programdan en iyi şekilde istifade edip, hayal edin ve üretin. Yarın gençlerin yarını olacak. Sizin sayenizde nesiller değişecek ve Türkiye güzel günler yaşayacak” dedi.
Program SefaMerve’nin kurucu ortağı Mehmet Metin Okur ve Google Perakende Müdürü İhsan Ceyhan Solak’ın “Dünya ve Teknolojide Gelecek” konulu oturumu ile devam etti. “Liderlikte Gelecek” konulu sunum yapan ve kendi iş hayatındaki etkileyici olaylardan ve fırsatlardan da örnekler veren Okur,“Hayatta daima yürüyeceksin. Asla durmayacaksın. Zaman kaybetmeden biran önce harekete geçin. Geliştireceğiniz projeler çözüm odaklı olsun. Hayattaki herhangi bir soruna çözüm üretsin. Bir yerde sorun varsa orada proje vardır” diyerek gençlere önerilerde bulundu. Okur, ayrıca risk almanın önemini ve başarıya ulaşmada gerekli argümanlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Öğleden sonraki oturumda “Aramada Gelecek” adlı sunumuyla sektörü hakkında önemli bilgiler veren Google Perakende Müdürü İhsan Ceyhan Solak, “Gelecekte ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz. Ama geleceği şekillendirebilmemiz için geçmişi çok iyi bilmemiz gerekiyor” dedi.
Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen ise konuşmasını katılımcıların istediği konular doğrultusunda sürdürdü. Yeğen, kariyer tavsiyelerinin yanı sıra teknoloji, nesnelerin interneti ve Samsung'un gelişim süreci hakkında bilgiler verdi.
Eğitimin ikinci gününde Kartal Oto Sanayi’den Genç MÜSİAD başkanlığına uzanan hayat hikâyesini katılımcılarla paylaşan Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, Türkiye’nin küresel ekonomi pastasındaki yerini ve bu pastada söz sahibi olmak için Türkiye’nin sahip olması gereken vizyonları aktardı.
ENOSAD Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu, dünden bu güne sanayi devrimleri hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra yakın gelecekte bizleri bekleyen “SANAYİ 4.0”ın insanlığa sunacağı faydalardan ve zararlardan bahsetti. Altınay Robot'un kurucusu Hakan Altınay ise Altınay Robot’un kısıtlı imkanlarla üretilmiş bir robot kolundan bu gün beyaz eşyadan otomotive, gıdadan savunma sanayine bir çok alanda başarılı projelere imza atışının kronolojik gelişimini katılımcılarla paylaştı.
1 Ekim’de başlayan YBA eğitim süreci Ocak ayına kadar, alanında uzman bir çok ismi “Geleceğin İşadamları” ile buluşturmaya devam edecek.
Young Business Academy (YBA) ve Eğitimciler hakkında daha detaylı bilgiye www.youngbusinessacademy.org web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. (Sitede eğitimcilerin sadece bir kısmına yer verilmiştir)
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.