Fırsatları ve Tehlikeleri Nelere Dikkat Ederek Görebilirsiniz?

İnovasyon ve endüstriyel tasarım çözümleri şirketi Alfanorm’un Yönetim Kurulu Başkanı, İnovasyon Düşünürü ve Yüksek Mimar Ateş Öztan, girişimci olmak isteyen ya da girişimciliğe henüz yeni adım atmış kişilere rehberlik edecek noktaları açıkladı. Detaylar haberimizde..

İnovasyon ve endüstriyel tasarım çözümleri şirketi Alfanorm’un Yönetim Kurulu Başkanı, İnovasyon Düşünürü ve Yüksek Mimar Ateş Öztan, girişimci olmak isteyen ya da girişimciliğe henüz yeni adım atmış kişilere rehberlik edecek noktaları açıkladı.

Girişimciliğin ve inovasyonun ekonomiyi canlandırmada önemli bir role sahip olduğunu ve bu önemli rolü üstlenecek girişimcinin risk alabilmek, inovatif olabilmek, esneklik, yenilik ve yaratıcılık gibi özelliklere sahip olması gerektiğini ifade eden Öztan, girişimcilikte fırsatları ve tehlikeleri görebilmek adına dikkat edilmesi gereken olmazsa olmaz 8 noktayı şu şekilde sıraladı:

1.İş kolunuzu doğru analiz edin

Başarılı bir işletme sahibi olmak, iyi bir iş fikrini ve pazarı doğru analiz etmeyi gerektirir. Girişimde bulunacağınız iş kolunu ve sektörü doğru analiz edin. İş planınızı mevcut gerçekler ve olasılıklar üzerinden yapın.

2.Kuluçka merkezlerinden yararlanın

Kuluçka merkezleri, girişimcileri ve genç şirketleri yetiştirmek için özkaynak sağlayan şirket, üniversite ya da diğer kuruluşlardır. Ofis ortamı, danışmanlık ve nakit yatırımları için bu merkezlerden yararlanın.

3.Sınırlarınızı bilin

Kendinize güvenin ama sınırlarınızı bilin. Güçlü ve zayıf yanlarınızı masaya yatırın. Kişisel ve mesleki eksiklerinizi geliştirmeye yönelik adımları mutlaka atın.

4.Sadece maddi getiriyi düşünmeyin

Sadece maddi getirisini düşünerek bir işe adım atmayın. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirecek ürün veya hizmetler geliştirmeye odaklanın.

5.Zamanı doğru yönetin

Başarılı insanlar zamanlarını iyi kullanırlar ve dış etkenlerin zamanlarını kontrol etmesine izin vermezler. Zamanını iyi yönetemeyen bir girişimcinin başarılı olma olasılığının düşük olduğunu unutmayın.

6.Özgün olun

Öncelikle taklit edenin değerinin olmadığının farkında olun. Düşünmek ve yeni çözüm yolları bulmaya odaklanın, yapılan işleri taklit etmekten uzak durun.

7.Teknolojiyi takip edin

Teknolojideki gelişmeleri yakından takip edin. Ürün ve hizmetinizi müşteri ihtiyaçları ve gelişen teknolojiler yönünde geliştirin.

8.Rol modellerin öykülerini okuyun

Başarılı insanlar, geçmişlerinde verdikleri önemli kararların ve yaşanmış bazı anların, bugünkü başarılarına büyük katkılar sağladıklarından bahsederler. Başarılı rol modellerin kendinizi içinde bulacağınız başarı ve başarısızlık hikayeleri, size yol gösterecektir.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor