Tarım Sektöründe Alternatif Pazar Fırsatları Sunan Fuar: Growtech Eurasia!

Katılımcı ve ziyaretçilerini dünya pazarları ile buluşturmaya hazırlanan Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da yapılacak. Detaylar Haberimiz

Rusya ile yaşanan krizin etkisinin alternatif pazarlarla aşıldığına dikkat çeken Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da yapılacak olan Growtech Eurasia Tarım Fuarı kapsamında; Alım Heyeti Programı düzenlediklerini açıkladı.

Satıcı, “Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve BAİB’in organizasyonuyla gerçekleşecek program sayesinde; ihracatçılarımız dünyadan önemli potansiyel alıcılarla Growtech Eurasia Tarım Fuarı’nda biraraya gelme fırsatı bulacaklar” dedi.

Katılımcı ve ziyaretçilerini dünya pazarları ile buluşturmaya hazırlanan Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da yapılacak. 50 bin m2 alanda gerçekleşecek. Türkiye’nin en geniş kapsamlı tarım fuarında; 700’den fazla ulusal ve uluslararası katılımcı ile yaklaşık 80 ülkeden 80 bini aşkın ziyaretçinin yer alması bekleniyor.

Growtech Eurasia, Avrupa ve Balkanlardan Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türk Cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyada tarım sektörüne yön veriyor.

Antalya’nın sahip olduğu üretim potansiyeli, ürün deseni, ihracatta kat ettiği başarı ve yıl boyu iç ve dış pazarlara sunduğu ürünler ile tarımın marka şehri olduğunu belirten Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, “Rusya ile yaşanan krizin etkisini alternatif pazarlarla aşmayı başardık. Bölge ihracatımız 2016 yılının ilk 9 ayında 1 milyar 19 milyon 604 bin 724 dolara ulaştı. Geride kalan 9 ayda tarım sektörünün ihracatı 422 milyon 815 bin 830 dolara ulaştı. Rusya pazarının açılmasıyla beraber büyük emekler sarf ederek oluşturduğumuz alternatif pazarlarda etkinliğimizi daha da arttırarak, yıl sonu ihracat hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği BAİB olarak, sektörümüze ihtiyaç duyduğu alternatif pazarları sunan ve hem katılımcı hem de ziyaretçi yönünden uluslararası nitelikteki Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı’nı yıllardır destekliyoruz” diyen Mustafa Satıcı, “Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı kapsamında, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve BAİB’in organizasyonuyla hedef ülke pazarlardan katılımcıların yer alacağı Alım Heyeti Programı düzenliyoruz. Bu program sayesinde ihracatçılarımız, dünyadan önemli potansiyel alıcılarla Growtech Eurasia Antalya Tarım Fuarı’nda biraraya gelme fırsatı bulacak. 2002 yılından bu yana istikrarlı şekilde büyüyen fuar, günümüzde Avrupa ve Balkanlardan Orta Doğu’ya, Kuzey Afrika’dan Türk Cumhuriyetlerine kadar geniş bir coğrafyada tarım sektörüne yön veriyor” dedi.

Growtech Eurasia’nın bu yıl 16’ncı kez düzenleneceğini belirten UBM EMEA (Istanbul) Fuarcılık Grup Direktörü Engin Er, “Sektör için her yıl ortalama 500 milyon doların üzerinde iş hacmi yaratıyoruz ve katılımcılarımız ile ziyaretçilerimizin varolan pazarların yanısıra alternatif yeni pazarlara ulaşmalarını sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl Growtech Eurasia katılımcılarını doğrudan olmasa da dolaylı olarak etkileyen sıkıntılar, alternatif yeni pazarların üreticilerimiz için çok önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Growtech Eurasia, tarım sektörünün tüm aktörlerini kucaklayarak alternatif yeni ticari işbirliği fırsatları sunarken, tarım sektörüne dair en son ürün ve hizmetleri sergiliyor ve aynı zamanda bir iletişim ve diyalog platformu görevini üstleniyor” dedi.

Engin Er şöyle devam etti: “Growtech Eurasia olarak üzerimize düşeni yaptık, fuar alanı büyüklüğümüzü 50 bin m2ye çıkardık, katılımcı ve ziyaretçilerimizi doğru alıcılarla buluşturacak Eşleştirme Programı düzenledik. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığımızın destekleri ve BAİB’in organizasyonuyla düzenlenen ve ev sahipliğini üstelendiğimiz Alım Heyeti programlarını fuar alanına taşıdık. Dokuz yıldır verilen ve sektörün saygısını kazanmış Growtech Eurasia Tarım Ödülleri’nin konseptini yeniledik. Yarışmamızda dereceye giren ürün ve hizmetler, bu yıl ilk kez fuar alanında oluşturulacak İnovasyon Alanı’nda sergilenecek. Özetle, Growtech Eurasia, bu yıl da yeniliklere ve ilklere imza atmaya devam ediyor” dedi.

Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Kafkasların lider fuarı olan ve her geçen yıl uluslararası arenada saygınlık kazanarak, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden ve gelişen Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 30 Kasım – 03 Aralık 2016 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da gerçekleşecek.

Growtech Eurasia’nın 50 bin m2 büyüklüğündeki fuar alanı, ziyaretçi ve katılımcıların ilgi alanları gözetilerek;

  • Sulama ve Sera Teknolojileri,
  • Bitki Besleme ve Koruma,
  • Traktör ve Tarım Makineleri,
  • Tohumculuk

başlıkları altında 4 farklı ürün ve hizmet grubuna göre konumlandırıldı. Fuar 10:00-19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Katılımcı Profili: ‘Sera ve Sera Teknolojileri’, ‘Tohum’, ‘Fide’, ’Fidan’, ’Organik Tarım’, ‘Sulama Sitemleri ve Ekipmanları’, ‘Bitki Besleme ve Koruma’, ‘Projelendirme, Danışmanlık Hizmetleri’, ‘Belgelendirme’, ‘Ambalajlama’, ‘Tarımsal Bankacılık ve Finans’, ‘Tarımsal Analiz ve Araştırma Laboratuvarları’, ‘Tarımsal Makine ve Ekipmanları’ ve ‘Tarımsal Makine ve Teknolojileri’.

Ziyaretçi Profili: ‘Çiftçiler, Üreticiler, Bayiler ve Distribütörler’, ‘Sera ve Tarımsal İşletme Sahipleri’, ‘Örtü Altı ve Açık Tarım Projelerini Geliştirecek, Potansiyel Alıcılar’, ‘Sebze & Meyve Komisyoncuları’, ‘Gıda Üreticileri Satın Alma Müdürleri’, ‘Perakende Gıda Zincir Mağazalar Ürün Satın Alma & Tedarik Müdürleri’, ‘Tarım Sektörü Kamu Kurum-Kuruluşları, Tarımla İlgili Meslek Odaları, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri – Uzmanları’, ‘Türk Tarım Sektörüne Yatırım Yapmayı Planlayan Yabancılar’, ‘Basın ve Medya Mensupları’, ‘Üniversite Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri’.

Growtech Eurasia 16. Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.growtech.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tarım sektöründeki fırsatlardan haberdar olmak isteyen tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor