Türkiye’nin Mega Projeleri 130 Ülkenin Milli Gelirini Geride Bıraktı!

Son yıllarda ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarındaki projelere hız veren Türkiye, mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Detaylar haberimizde..

Son yıllarda ulaşım, altyapı, enerji ve savunma alanlarındaki projelere hız veren Türkiye, mega projelerin mali büyüklüğü ile 130 ülkenin milli gelirini geride bıraktı. Türkiye’nin gündemine gelen 21 mega projenin maliyeti 138 milyar doları aşıyor.

Türkiye’nin geleceğini ve çehresini büyük ölçüde etkileyecek olan mega projeler, mali büyüklüğüyle, Macaristan, Lüksemburg, Libya, Bulgaristan, Uruguay, Slovenya gibi ülkelerin milli gelirlerini geride bırakarak büyük dikkat çekti. Kamu ve özel sektör eliyle gerçekleştirilen projelere medyanın da ilgisiz kalmadığı görülüyor.

Ajans Press’in mega projelerin medyaya yansımalarını incleyerek hazırladığı raporda mega projeler yıl boyunca 2 bin 484 habere konu oldu.

Türkiye’ye çağ atlatacak büyüklükte olan projeler dünyada da büyük ses getirirken, Ajans Press’in yıl boyunca çıkan haberleri derlediği raporda medyada en çok konuşulan mega projeler ise şu şekilde oldu;

Projler Haber Sayısı
Üçüncü Köprü 3933
Kanal İstanbul 2172
Avrasya Tüneli 1961
Yüksek Hızlı Tren 1700
Üçüncü Havalimanı
1220
Akkuyu Nükleer Santrali 1194
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor