Rekabetçi Sektörler Programında Yeni Dönem Başladı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sanayisine verecekleri desteklerde, ithal ikamesi yapabilecek ürünler üreten ve ülkenin cari açığının düşürülmesine katkı sağlayacak proje başvuruları beklediklerini kaydetti. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, imalat sanayisine verecekleri desteklerde, ithal ikamesi yapabilecek ürünler üreten ve ülkenin cari açığının düşürülmesine katkı sağlayacak proje başvuruları beklediklerini kaydetti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Yeter ki doğru kurgulanmış, iyi hazırlanmış projelerle bize başvurulsun. Biz kamunun tüm imkanlarını bu projeleri desteklemek için seferber etmeye hazırız. Bu amaçla birçok farklı kurum farklı programlar uyguluyor. Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA), bu tür programlarımızdan birisidir." dedi.

Özlü, Rekabetçi Sektörler Programı Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, programın, büyük altyapı yatırımlarından Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarına, KOBİ'lerin finansmana erişim olanaklarından kümelenme ve kapasite geliştirmeye kadar birçok alanda büyük ölçekli projelere mali destek sağladığını ifade etti.

AB-Türkiye ilişkilerinin önemli boyutlarından birisini de "mali iş birliği" alanının oluşturduğunu vurgulayan Özlü, AB ile ilişkiler kapsamında COSME, Ufuk 2020 ve Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) gibi önemli programları sürdürdüklerini kaydetti.

Rekabetçi Sektörler Programı'nın birinci döneminde bölge ve sektör ihtiyaçları doğrultusunda proje seçimleri yapıldığını, KOBİ ve girişimcilerin ortak faydalarına yönelik kullanım tesisleri, lisanslı depolar, laboratuvarlar ve Ar-Ge merkezleri gibi yatırım projelerinin hayata geçtiğini anlatan Özlü, katma değeri yüksek turizm altyapısı ve tanıtım faaliyetleri ile finansal kaynak sağlayan araçların ön plana çıktığını vurguladı.

"Programın İkinci Döneminden 81 İl de Yararlanabilecek"

Faruk Özlü, programın birinci döneminde hayata geçirilen projelere değinirken, Ankara'nın doğusundaki 43 ilin hemen hepsinde projeler hayata geçirdiklerini bildirdi.

IPA'nın ikinci döneminde şehir kısıtlaması bulunmadığını belirten Özlü, artık 81 ilin tamamının programdan yararlanabileceğini duyurdu. İlk dönemde bakanlığın kurumsal kapasite ve tecrübesinin bu konuda çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Özlü, "Bu nedenle ikinci dönemde çok daha etkin ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Elbette her bölgenin ve şehrin gelişmişlik düzeyleri ve ihtiyaçları farklılık arz ediyor. Proje seçimlerimizde bu kriterleri göz önünde bulunduracağız. Destekleyeceğimiz projeler, bölgede birden fazla sektörün ihtiyacına cevap verebilen, değer zincirlerini buluşturan özellikler taşıyacak." diye konuştu.

Haberin tamamı için: http://www.sanayi.gov.tr/NewsDetails.aspx?newsID=24101&lng=tr

Rekabetçi Sektörler Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.rekabetcisektorler.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor