Başakşehir Living Lab, Teknolojinin Devlerini Ağırladı!

Teknoloji devlerinin üst düzey yöneticileri, Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ICT alanında ilk ve tek Living Lab (yaşam laboratuvarı) olan Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Detaylar haberimizde..

Teknoloji devlerinin üst düzey yöneticileri, Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin ICT alanında ilk ve tek Living Lab (yaşam laboratuvarı) olan Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti.

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Living Lab, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji devlerini ağırladı. Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Yönetim Kurulu üyesi Orhan Öge’nin önderliğinde gerçekleşen programa, Yerli Baz İstasyonu Projesi ULAK’ın geliştiricileri ASELSAN, NETAŞ ve ARGELA ile TURKCELL, VODAFONE ve TÜRK TELEKOM’un üst düzey yöneticileri katıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Öge, Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Living Lab’in gelişen ve gelecek nesil teknolojilere insanların adaptasyonunu sağlamak amacıyla hizmet veren çok önemli bir kurum olduğunu söyledi. Öge, Türkiye’de bir ilk olan merkezin birçok yerel yönetime ufuk açtığını ifade etti.

Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel ise yaptığı sunumda; Living-Lab’in özel sektör, akademik dünya, mahalli idareler, girişimciler ve yatırımcıların içerisinde bulunduğu bir ekosisteme bağlı 7/24 aktif bir merkez olduğunun altını çizdi. Ziyaret, katılımcıların çeşitli değerlendirmelerde bulunduğu ve görüşlerini aktardığı toplantının ardından sona erdi.

Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi Living Lab hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.basaksehir-livinglab.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor