TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Konferansı 14 Kasım'da İstanbul'da

Çatısı altında 30 kadın derneği ve sivil toplum örgütü barındıran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 14 Kasım’da İstanbul’da “Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü” konulu bir zirve düzenliyor. Detaylar haberimizde..

Çatısı altında 30 kadın derneği ve sivil toplum örgütü barındıran Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 14 Kasım’da İstanbul’da “Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü” konulu bir zirve düzenliyor.

2007 yılından beri kadınların iş hayatına kazandırılması konusunda çeşitli çalışmalar yapan ve iki kez İş Dünyasında Kadın İstihdamı Raporu’nu yayınlayan TÜRKONFED’in Conrad Oteli’nde düzenleyeceği zirveye, iş ve sivil toplum dünyasının önde gelen çok sayıda kadın yöneticisi katılacak.

Bünyesindeki İş Dünyasındaki Kadın Komisyonu aracılığıyla 2007 yılından bu yana kadınların iş hayatına kazandırılması için çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 14 Kasım’da İstanbul Conrad Otel’de iş dünyasının önde gelen kadın yöneticilerini biraraya getirecek. “Sürdürülebilir Ekonomide Kadının Rolü” konulu zirve, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Yasemin Açık ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’in açılış konuşmaları ile başlayacak.

Kadının ekonomide ve toplumda hak ettiği yeri alması, iş yaşamında cinsiyet eşitliğinin en iyi düzeye gelmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan zirvede,

  • ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Sağlamada Özel Sektörün Rolü’,
  •  ‘Kadın Girişimciliği: Ekosistemin Parçası Olmak’,
  •  ‘Kadın Neden Güçlendirilmeli?’

başlıklı üç ana oturum yapılacak.

Zirveye, geçtiğimiz şubat ayında Birleşmiş Miletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) girişimine İş Dünyası Sözcüsü olarak atanan Nur Ger başta olmak üzere Demet Özdemir, Lalla Oumnia Sbai El Hassani, Gamze Cizreli, Liel Even Zohar, Hülya Gedik Sadıklar, Leyla Alaton, Nilüfer Çağatay, Sanem Oktar, Zeynep Bodur Okyay ve Ganire Paşayeva iş ve sivil toplum dünyasının önde gelen kadın yöneticileri katılacak.

TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkonfed.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor