Global Girişimcilik Haftası Başlıyor, Etkinlikleri Kaçırmayın!

Her yıl Kasım ayında 160 ülkede aynı anda kutlanan ve girişimcilik adına dünyadaki en büyük seferberlik kampanyası olarak adlandırılan Global Girişimcilik Haftası (GGH), bu sene 14 - 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Detaylar haberimizde..

Her yıl Kasım ayında 160 ülkede aynı anda kutlanan ve girişimcilik adına dünyadaki en büyük seferberlik kampanyası olarak adlandırılan Global Girişimcilik Haftası (GGH), bu sene 14 - 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Ekonomik kalkınma ve istihdam yaratmanın en verimli araçlarından biri olan girişimcilik, belirsizlik ortamlarında daha da fazla önem kazanıyor. Girişimcilik ekosistemindeki tüm paydaşları bir araya getirmeyi misyon edinen Global Girişimcilik Haftası’nın genel koordinasyonunu 2016 yılında Endeavor Türkiye ve Uluslararası Girişimcilik Merkezi üstleniyor. 2015 yılında düzenlenen GGH Türkiye kampanyasında 300’e yakın paydaş desteğiyle 41 ilde 400 etkinlik düzenlenmiş, bu etkinliklerle 192 bin kişiye ulaşılmıştı.

Gençlere girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak sunmak amacıyla yola çıkan Global Girişimcilik Haftası, seneler içerisinde ekosistem içindeki dayanışmanın gelişmesine ön ayak oldu. Yerel ve uluslararası ekosistemde yer alan önde gelen STK, üniversite, girişimci, yatırımcı, öğrenci, yerel yönetimler, devlet kurumları, özel sektör temsilcileri ve medya grupları GGH vesilesiyle bir araya gelerek Türkiye’nin girişimci gücünü ortaya çıkaran ortak bir seferberliğe sahip çıkıyor. GGH 2016 Türkiye kampanyasında, bu kurumlar arası gerçekleşen işbirliği ile 50’ye yakın ilde paneller, konferanslar, oturumlar, çalışma atölyeleri, fikir yarışmaları, eğitim programları, web buluşmaları vaka çalışmaları, film gösterimleri ve şenlikler düzenlenecek.

Her yıl artan ilgiyle katlanarak büyüyen Global Girişimcilik Haftası, etkinlikler ile birlikte girişimciliğe adım atacak her yaştan katılımcıyı cesaretlendirmeyi, donatmayı ve geliştirmeyi hedefliyor. TBWA İstanbul tarafından gönüllü olarak hazırlanan GGH 2016 iletişim kampanyası “Herkesin gördüğünü değil, kimsenin göremediği fırsatları görebiliyorsan, Global Girişimcilik Haftası seni bekliyor” söylemiyle yola çıkıyor.

Global Girişimcilik Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen okurlarımız www.globalgirisimcilikhaftasi.com web adresini ziyaret edebilirler.

Haberimizi ekokistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor