Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması Projelerinizi Bekliyor

Rönesans Holding’in gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması” için başvurular başladı. Yarışmaya 3 Mart 2017 tarihine kadar online olarak başvurup proje göndermek mümkün olacak. Detaylar haberimizde..

Rönesans Holding’in gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması” için başvurular başladı. Yarışmaya 3 Mart 2017 tarihine kadar online olarak başvurup proje göndermek mümkün olacak.

Rönesans Holding, global başarı hikayesinden kazandığı deneyimi sosyal sorumluluk projeleriyle gençlere aktarmaya devam ediyor. Her projesinin odağına “sürdürülebilirlik” kavramını yerleştiren holding, aynı kültürü geleceğin mimar ve mühendislerine aktarmak için başlattığı “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”nda 3’üncü dönemi başlattı.

Türkiye'nin geleceğini tasarlayan gençleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışma, mimarlık ve mühendislik olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenecek. Mimaride “Sürdürülebilir Rekreasyon ve Gençlik Merkezi” temasının işleneceği yarışmada, mühendislik alanında ise “Sürdürülebilir İnşaat Yönetimi” projeleri değerlendirilecek. Geçen yıl rekor seviyede katılımın elde edildiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”na son proje gönderme tarihi ise 3 Mart 2017.

Hedef 5 Yılda, 20 Bin Öğrenci

Rönesans tarafından gelenekselleştirilen ve tüm Türkiye’yi kapsayan projeyle ilgili açıklama yapan Rönesans Holding Sürdürülebilirlikten Sorumlu Üst Düzey Yöneticisi (CSO) Dr. Onur Tokdemir, “Sürdürülebilir geleceğin ancak gençler tarafından yaratılabileceğine inandık ve gelecek nesillere bu kavramı benimsetmek amacıyla bu yola çıktık” diyor. Tokdemir sözlerine şöyle devam ediyor: “Gençlere yaratıcılık ve kendi geleceklerini tasarlama fırsatı sunan bu projede, aynı zamanda, yeşil ve çevre dostu malzeme kullanımı ile yapım teknikleri konusunda yeni yaklaşım sunan alternatif fikirlerin üretilmesini hedefliyoruz. Bu konuda bir “ilk”e imza attık ve bu alanı sahiplendik. Yarışmanın adı gibi kendisinin de sürdürülebilir olması bizim için önemli...”

İlk Durak Van

Yarışma kapsamında bu yıl da “Sürdürülebilirlik Seminerleri” ile Rönesans yetkilileri, Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerde okuyan mimarlık ve mühendislik öğrencileriyle bir araya gelecekler. Bu yılın ilk durağının Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden başladıklarını aktaran Tokdemir, “Van’daki yoğun ilgi bizi çok mutlu etti. Zaten projenin bize en büyük kazanımı, bu kadar çok sayıda gence dokunabilmek. Bu seminerler ve yarışma ile sadece 2 yıl içinde, Türkiye’nin en doğusundan batısına uzanan coğrafyada 6 bin 500 öğrenciye ulaşmayı başardık. Hedefimiz 5 yıl içinde 20 bin öğrenciye ulaşmak ve sürdürülebilirlik kültürünü yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.

Kazanan Projelere Para Ödülü ve Staj İmkanı

1 Kasım’da başvuruların başladığı yarışmada, online proje teslimi için son tarih 3 Mart 2017 olarak belirlendi. Yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama eğitimi alan öğrenciler katılabilecek.

Yarışmacıların bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan ekiplerle katılabileceği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması”na surdurulebilirlik.ronesans.com web sitesinden online olarak başvurmak mümkün. 20 Mart 2017’de sonuçların açıklanacağı yarışmada, her iki kategoride dereceye giren finalistler ayrı ayrı ödüllendirilecek. Yarışmada birinciye 20.000 TL, ikinciye 16.000 TL, üçüncüye 14.000 TL para ödülü verilecek. Mansiyon ödülü ise 10.000 TL olarak belirlendi. Para ödülünün yanı sıra kazananlar, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkânına da kavuşacak.

Haberimizi üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan ve yarışmaya başvurmak isteyen öğrenci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor