Küçük İşletmeler İçin Teknolojik Ekosistemin Oluşturulması Şart!

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı) tarafından, KOSGEB ve TÜBİTAK’ın iş birliği ve Denizbank'ın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen "Endüstriyel Dönüşüm Paydaşlar Toplantısı" Ankara'da yapıldı. Detaylar haberimizde..

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı) tarafından, KOSGEB ve TÜBİTAK’ın iş birliği ve Denizbank'ın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen "Endüstriyel Dönüşüm Paydaşlar Toplantısı" Ankara'da yapıldı.

Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, öncelikle Türkiye'nin düşük ve orta teknolojiye dayalı sanayi yapısından kurtulması gerektiğini ifade ederek, "Bugün üretim yapımız orta düşük ve düşük teknolojik bir üretimi sağlıyor. Dolayısıyla yüksek teknolojinin ihracatımız içindeki payı çok düşük seviyede." dedi.

Sanayi 4.0 devrimi sürecinde Türkiye'nin stratejik bir dönüşüm yapması ve endüstriyel dönüşümün ekosistemini oluşturması gerektiğine işaret eden Çelik, "Sanayi 4.0 olarak adlandırılan sanayi devrimi tüm dünyanın gündeminde. Sanayi 4.0 dijitalleşmeyi getiren bir devrim, buna sessiz ve kayıtsız kalmamız mümkün değil. Özellikle küçük işletmeler için teknolojik ekosistemin oluşturulması şart görünüyor." ifadelerini kullandı.

KOBİ'lere Değişen Dünyaya Ayak Uydurmaları İçin KOSGEB’ ten Destek

KOSGEB Başkanı Recep Biçer: ”Sayın Bakanımız başkanlığında yürütülen Sanayi 4.0 çalışmaları ile endüstriyel dönüşüm için hızla yol alındığını biliyor, Bakanlığımız bu devrim ve dönüşüm için ilgili tüm paydaşlarla iş birliği içerisinde ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi için oluşturulan çalışma grubunda KOSGEB olarak katkı sağlıyoruz.”

Toplantı da konuşan Recep Biçer, KOSGEB'in, KOBİ'lere Ar-Ge ve inovasyon konularında destek verdiğini belirterek, "KOSGEB olarak gerekli dönüşümü zamanında gerçekleştirerek hızla değişen dünyaya ayak uydurmaları için KOBİ'lere Ar-Ge ve inovasyon konularında her zaman destek vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz." dedi.

Biçer; “KOBİ’lerimizin uluslararası rekabette ayakta kalabilmelerinin yolu AR-GE, yenilikçilik, markalaşma ve teknolojiden geçmektedir. Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında, bugüne kadar 3000’i aşkın işletmeye toplamda 321 Milyon TL’den fazla destek sağlandı.” İfadelerini kullandı. Recep Biçer, KOSGEB olarak KOBİ’lerin hızla değişen dünyaya ayak uydurmalarına yardımcı olacak bu enstrümanlarla her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Toplantıda TOSYÖV Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de konuşma yaptı.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.425 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, KAMU, KOBİ, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor