Birleşmiş Milletler’de En Etkin 10 Genç Arasında Bir Türk!

Ekvador’un başkenti Quito’da düzenlenen Habitat III’e katılan İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Birleşmiş Milletler’de en etkin 10 genç arasında gösteriliyor. Detaylar haberimizde..

Ekvador’un başkenti Quito’da düzenlenen Habitat III’e katılan İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Birleşmiş Milletler’de en etkin 10 genç arasında gösteriliyor.

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’la birlikte Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG)  toplantısına katılan, ardından Ekvador’un başkenti Quito’da düzenlenen Habitat III’e iştirak eden İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Birleşmiş Milletler’deki en etkin 10 genç arasında gösteriliyor.

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’la birlikte Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) toplantısı ve Habitat III için Bogota ve Quito’ya giden Ağırbaş, buralarda birçok temasta bulundu.

Habitat III’te üç ayrı oturumda konuşan İBB ve TBB Başkanı Ağırbaş, yaptığı konuşmalarda Habitat’ın 40 yılına, bu süre içinde alınan kararların önemine ve söz konusu kararların dünya genelinde yol açtığı etkiye ve meydana getirdiği değişime değindi. Dünya Gençlik Meclisleri Birliği’nin kurulmasının önemine dikkat çeken Ağırbaş, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ/PDY terör örgütünün kanlı yüzünü anlattı.

Yaptığı tekli ve ikili görüşmelerde küresel gençliğin sorunlarını gündeme getiren Ağırbaş, gençlerin küresel süreçlerde etkin rol alması gerektiğini vurguladı. Gençlerin aktif rol oynamadığı süreçlerin genel olarak başarısızlıkla sonuçlanacağını belirten Ağırbaş, ayrıca kriz bölgelerinde yaşayan, savaş, terör ve doğal afetler nedeniyle göç etmek zorunda kalan gençlerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için daha fazla malî kaynak ayırılması gerektiğini ifade etti.

Ağırbaş, temasları sırasında Dünya Gençlik Meclisleri Birliği’nin kurulmasının önemine dikkat çekti. Dünya Gençlik Meclisleri Birliği’nin kurulması halinde küresel gençliğin özellikle kriz zamanlarında daha hızlı ve organize hareket etme imkânı bulacağını ifade eden Ağırbaş, bunun yanı sıra Birliğin küresel gençlik politikalarının sistematik bir biçimde uygulanmasına katkıda bulunacağını, böylece küresel gençlik politikalarında hata payının pratik açıdan minimuma ineceğini belirtti.

Temasları sırasında uluslararası muhataplarına 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ/PDY terör örgütünün kanlı yüzüne ilişkin detaylı bilgi aktaran Ağırbaş, FETÖ’nün DAEŞ’ten hiçbir farkı olmadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen Habitat II’de ortaya koyduğu vizyon ile İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın yerel ve küresel gençlik vizyonunu birleştirerek uluslararası alanda aktif rol oynayan ve BM’deki en etkin 10 genç arasında yer alan İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, BM’de görev alan gençlik temsilcilerinin yanı sıra uluslararası legal gençlik örgütleriyle de iletişimini düzenli olarak sürdürüyor.

Samed Ağırbaş Kimdir?

1994 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisidir. Aynı zamanda Mimarlık dersleri almaktadır. 15 yaşından itibaren özellikle gençlik çalışmaları kapsamında Türkiye ve dünya çapında çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek, vakıf ve platformlarda aktif olarak kurucu, yönetici ve üye olarak çalışmalarda bulundu. Bu çalışmalar kapsamında 2010 Avrupa Kültür Başkenti adı altında yapılan birçok etkinlikte farklı görevler üstlendi. Aynı zamanda 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı gönüllü programında Saha Koordinasyon Ekibi Üyeliği yaptı.

2011 yılında Liseli Girişimciler Kulübü adıyla bir gençlik kulübü kuran Ağırbaş, bu kapsamda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve çeşitli kamu kuruluşları ile ortak bir protokol imzaladı. Pilot olarak İstanbul’da başlatılan proje kapsamında İstanbul’da tüm liselerde Girişimcilik Kulüpleri kuruldu. İstanbul genelinde 1 yılda 10 bin 804 etkinlik gerçekleştirildi. Başarıya ulaşan projenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dikkatini çekmesi üzerine 2012 yılında Bakanlık tarafından illere gönderilen genelge ile tüm Türkiye genelindeki okullarda girişimcilik kulüpleri kuruldu. Bugün okullarda sayıları 3 bine yaklaşan Girişimcilik Kulübü bulunmaktadır.

2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı seçilen Ağırbaş, ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisi ve Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi Gençlik Danışma Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Yurt içi ve yurt dışında sayısız eğitim, araştırma ve sertifika programlarına katılmış olup, ulusal ve uluslararası çeşitli sertifikalara sahiptir.

Ağırbaş, gençlik, girişimcilik ve eğitim alanlarında yapmış olduğu faaliyetlerle birçok ödüle layık görülmüştür.

Girşim Haber olarak Birleşmiş Milletler’deki en etkin 10 genç arasında gösterilen İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İBB Gençlik Meclisi kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor